Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Biografia e Migjenit

Biografia e Migjenit Millosh Gjergj Nikolla – ky eshte emri i tij i vertete, se Migjeni , i perbere nga bashkimi i rrokjeve fillestare te tre e mrave te tij, eshte pseudonimi ose emri tij i pendes. Ai lindi me 13 Tetor 1911, ne Shkoder, ne mehallen e Fretënve, ne ate shtepi perballe kishes se tyre, e cila u prish me 1940, qe te zgjerohej rruga dhe sheshi perpara kishes se Françeskaneve. Sipas librit te shtepise, ne te cilin jane shenuar ngjarjet kryesore te te gjithe familjareve (lindje, vdekje , martesa ), data 30 Shtator 1911 eshte shenuar si datelindja e poetit , por kjo eshte sipas stilit te vjeter kalendarik, dhe e ndryshuan meqenese edhe datevdekja e tij eshte sipas stilit te ri. I gjyshi Nikolla Dibrani – quhej me kete mbiemer gjenerik, se familja e kishte origjinen nga Dibra e Madhe, nga fshatrat ortodokse shqiptare te Rekës (po nga krahina ku ka lindur edhe poeti patrioti shqiptar Josif Jovan Bagëri) – qe shperngulur nga mezi i shekullit te 19-te. Kemi plo

Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike

Një internet i hapur dhe i pakontrolluar është i pasigurt dhe i rrezikshëm  për fëmijët  ndërsa mbikqyrja prindore është e vështirë në këtë kohe digjitale dhe te zhvillimit të hovshëm të teknologjisë . Ky program ju mundëson juve si prindër që të kontrolloni përmbajtjet e padëshiruara dhe në këtë mënyrë të keni një internet të sigurt për familjen apo fëmijët tuaj. K9 Web Protection është një  filtrues interneti dhe një program për mbikqyrje prindore për fëmijët tuaj apo për kontrollim të tyre gjatë qasjes në internet . Është në versionin për Windows si dhe për kompjuter Makintosh.  K9 ju bën juve si kontrollues i përmbajtjeve që mund të shohin fëmijët tuaj dhe në këtë mënyrë do t'i mbroni nga faqet e padëshiruara si faqet pornografike, luftënxitëse, raciste, faqet që përmbajnë virusa , skema mashtruese, malware, trojana etj. Pra instalojeni dhe filloni ta mbikqyrni internetin tuaj për të mirën e familjes suaj. Për ta shkarkuar këtë program klikoni këtu

Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s

O ju njerëz ! Dëgjoni çka do t'ju them, sepse nuk e di se a do t'ju takoj juve në këtë vënd pas këtij viti. O ju njerëz ! Frikësohuni Allahut dhe respektone atë. Bëhuni të njerëzishëm e të drejtë ndaj vetës e ndaj të tjerëve. Kjo është dita e flijimeve në emër të Allahut . Me të vërtetë gjaku juaj, pasuria juaj janë të shënjta për ju, derisa të takoheni me Krijuesin tuaj , ashtu siç është e shënjtë kjo ditë në këtë muaj dhe në këtë vënd. - Ruani, respektoni dhe nderoni vlerën e personalitetit njerëzor. - Njeriu është vepër madhështore e Allahut dhe vaj për atë kush e përçmon nderin dhe dinjitetin e veprës së Allahut . - Ju o njerëz, pashmangshëm dhe pakthyeshëm do t'i ktheheni Allahut të Amshueshëm dhe Ai do tju thërrasë në përgjegjësi për veprat dhe punën tuaj. - O besimdrejtë ! Ta dini, ta mbani në mënd, dhe të jeni të bindur, se ka përfunduar koha e mosdijës dhe e traditave të këqia, të cilat aq fatkeqësi i kan

Takvim i përhershëm për Maqedoni

Takvim i përhershëm për Maqedoni    Per ta shkarkuar kliko ketu  Postime te ngjashme: Takvimi 2012 per Kosove kliko ketu Takvimi 2012 per Shqiperi kliko ketu Takvim per maqedoni 2012, takvimi per maqedoni, koha e faljes se namazit per maqedoni, maqedoni takvimi 2012, takvimi maqedoni, koha e faljes maqedoni, namazi maqedoni, takvim 2012

Shiko Radio televizionin e Kosoves online

Shiko radiotelevizionin e Kosoves online     SHIKO RTK ONLINE, SHIKO TELEVIZION SHQIP ONLINE, SHIKO RTK 2012, SHIKONI TV SHQIP ONLINE, SHIKO RTK, WATCH RTK ONLINE, TELEVIZIONET SHQIPE ONLINE, TELEVIZION SHQIP ONLINE                                                                

Shenjat e trafikut

SHENJAT E TRAFIKUT Ketu do te mesoni shenjat e përgjithshme ne komunikacionin rrugor. shenjat e trafikut, shenja ne trafik, mesoni shenjat e trafikut, cilat jane shenjat e trafikut, trafiku ne Kosove, vlerat e trafikut, trafiku rrugor, shenjat kryesore ne trafik, trafiku dhe autoshkolla, shenjat e autoshkolles, vlerat e autoshkolles

Rregullat e trafikut

RREGULLAT E TRAFIKUT Ne kete video do te mesoni dispozitat e pergjithëshme të pjesëmarrjes ne trafik. Rregullat e autoshkolles, autoshkolla, rregullat per autoshkolle, autoshkolla, rregullat e trafikut, pjesmarrja ne trafik, si duhet te vozisim, respektimi i rregullave ne trafik, rregullat ne trafikun rrugor, trafiku dhe rregullat e saj, autoshkolla, rregullat e autoshkolles, meso autoshkollen,rregullat e komunikaconit 2011, komunikacioni 2012, rregulla komunikacioni 2012, meso komunikacionin, ligjerata per komunikacionin, ligjerata per trafikun

Jeta E Profetit Muhamed a.s

Jeta E Profetit Muhamed a.s profeti Muhamed a.s., jeta e Muhamedit a.s, muhamedi dhe jeta e tij, profecite muhamedit, profecia, profetet e Allahut, profeti i Allahut, pejgamberet e Allahut, jeta dhe vdekja e Muhamedit a.s

Jeta e Varrit

Jeta e Varrit varri, jeta e varrit, jeta ne varr, varri dhe jeta, jeta ne vorr, vorri, jeta pas vdekjes, jeta pas te vdesit, pasi te vdesim, a ka jete pas vdekjes, jeta pasi qe te vdesim, ringjallja, ringjallemi, per ringjalljen, ligjerata per varrin, ligjerata islame, libra islame, libra islamik

Tek Porta e Xhenetit

Tek Porta E Xhenetit xheneti, porta e xhenetit, te dhena fetare per xhenetin, pamja e xhenetit, liber per xhenetin, parajsa, te dhena per parajsen, shkrime per parajsen, xheneti dhe vlera e tij, puno per xhenet, dukja e xhenetit, dukja e parajses

Udhezues i Ilustruar Mbi Islamin

Udhezues i Ilustruar Mbi Islamin libra islame, liber islamik, libra shqipe islame, libra per islamin, libra per fejen islame, liber mbi islamin, libraria islame, feja islame, udhezues i ilustruar mbi islamin, udhezues per islamin, libra fetar, libra nga feja islame

Lumi i vdekur i Jakov Xoxes

Koha , atë mëngjes , aty qante, aty qeshte. Karvani dy qerresh i të zbuarve posa kishte lënë pas mullirin e beut, kodrën e Shkozës dhe kishte hyrë në Fier. Qerret ndaluan përpara urës së gurtë e të ngushtë të Gjanikës dhe po pritshin të kalonte përtej vargu i gjatë i grave. Me kanistrat bosh në duar, po me gojën plot llafe, ato kthehesin nga kisha e Shën-Gjergjit për në shtëpi. Shiu sa kishte pushuar, megjithatë, nga ijet e teruara të buajve, nga halat e gjata të qepallave të tyre, nga lelet e shkurtëra, nga veshët llapushë të qenit që kishte zënë vend atje poshtë qerres, rrëshqisnin rrëke të holla uji që vinin e binin mbi llucën e rrugës. Rrogozet prej kashte frytje, që mbulonin qerret dhe ruanin robt e plaçkat nga kullimi i reve, si kishin pirë e ishin fryrë tërë rrugës me shi, të ngopur, po villnin tani ujët e tepërt. Lart, në qiell, nga një dritare e madhe hapur përmes reve, dielli po vërviste mbi qytet tufën e rrezeve të tija, që ngjanin me vandakë zhukash

Flamuri i Shqipërisë dhe Kosovës duke valuar(animacion)

Flamuri i Shqipërisë duke valuar(animacion) Flamuri i Kosovës duke valuar(animacion) animacione, animacion, flamuri duke valuar, flamuri tu valvit, valvitja e flamurit, 28 nentori, 17 shkurti, dita e pavarsise,kosova sot, kombi shqiptar, albanian flag, kosova flag, kosovo flag, albania flag, flamuri jone kombetar, kombi shqiptar, kombi jone, populli shqiptar, flamuri animacion, animacione shqipe, animacion shqip, dita e pavarsise, dita e shqiperise, kosova sot, kosovaret, lufta e uqk, uqk-ja, deshmoret e kombit, po valvit flamuri, per flamurin,

Si e prodhon energjine Dielli?

                             Prodhimi Energjisë diellore   Forma të shumta të energjisë burojnë nga dielli . Kjo energji është burim i  qëndrueshëm që mundëson q ë njerëzit të jetojnë në Tokë . Prodhimi i kësaj energjie   fillon në berthamen  e diellit. Dielli , si shumica e yjeve, është i përbërë kryesisht nga hidrogjeni .Berthama e tij  është aq e nxehtë dhe e ngjeshur saqë sasi të mëdha të atomeve të hidrogjenit qëndrojnë së bashku. Këto atome kthehen në helium , në një proces të quajtur fuzion apo fuzionim atomik apo bërthamorë. Ky transformim prodhon sasi të madhe të energjisë. Energjia e prodhuar në qendër të diellit , atëherë del  jashtë nga bërthama.Shkëlqimi i diellit apo rrezet e diellit si dhe ngrohja rezultojnë nga ky proces.                               Energjia diellore në Tokë      Energjia që rrjedh nga fuzionimi bërthamor në diell prodhon shumicen e energjisë në Tokë . Pasi kjo energji arrinë  në Tokë, mund të përdoret për energji elektrike dh

Gjenerator i thjeshte: gjenerator elektrik(si ta ndertojm)

GJENERO RRYME ELEKTRIKE gjenerimi i rrymes elektrike, qysh me ndreq gjenerator, qysh me rregullu ni gjenerator, rregullo gjenerator, fito rryme elektrike, si me fitu rryme me magnet, fizika, fizike, rryma e gjelbert, qysh me ndreq ni gjenerator te rrymes

Ezani bazik

Ezani Bazik  Es-Selam Alejkum - Paqja qoftë mbi ju Ky program ndihmon vëllezërit musliman që të kryejnë namazin kudo në botë.Në hapjen e parë të programit ju zgjedhni lokacionin, pastaj më poshtë zgjedhni listën e qyteteve dhe vendeve.Nga aty Ezani bazik punon në prapavijë, automatikisht thërret të faleni në kohën e caktuar çdo ditë. Ju mund të zgjidhni ezanin nga Meka, Medina apo Al-Aksa.Ezani mbështet mënyrën standarde dhe Hanefi dhe lloje tjera të mënyrave për të llogaritur lindjen e diellit dhe perendimin e diellit .Dritarja e shfaqur në ekran është mjeshtërisht e përcaktuar që të ju tregojë gjerësinë dhe gjatësinë gjeografike dhe posedon edhe një busull që të ju orientoj në drejtim të Mekës.   Gjithashtu për çdo startim të kompjuterit lëshohet zëri BISMILLAHIR RAHMANIR RAH I M  pra kompjuteri fillon me bismilah.   Mos na harroni në lutjet tua. Es-Selamu Alejkum - Paqja qoftë mbi ju Per ta shkarkuar programin kliko  Ketu Program per

Takvimi 2013

takvimi 2013 per kosove, takvimi kosove, takvim 2013, kohet e namazit 2013, koha e namazit 2013, namazi 2013, koha per falje 2013, takvimi, shkarko takvimin 2013, shkarko takvim 2012, rapitful.blogspot.com, namazi, koha e faljes se namazit 2013,takvimi per kosove 2013, takvim 2013 shqip, takvimi janar 2013, takvimi apo kohe e namazit, takvimi per kosove, takvimi per shqiperi, falja e namazit 2013, koha e faljes se namazit 2012, falja e namazit 2012,kalendar takvim 2012 shqip, kalendari i namazeve, koha e namazeve 2013, shkarko kalendarin e namazeve, falja e namazeve 2013, namazi 2013, falja e namazit 2013, takvim 2013 shqip,takvim kosova 2013, takvim kosova 2013 janar, koha e faljes se namazit 2012 ne kosove download, takvimi shqiperi 2013, takvim albania 2013, takvimi per shqiperi, takvim per maqedoni, kohet e namazit maqedoni, kohet e namazit shqiperi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more