Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2016

Recetë natyrale për shërimin e hemoroideve

Hemoroidet janë patologji shumë e zakonshme, që prekin të paktën një herë në jetën e tyre pothuajse të gjithë popullatën.Sipas disa statistikave nga hemoroidet vuajnë 12 % e popullsisë dhe sëmundjet e zorrës së trashë prekin më shumë se 40 % të popullsisë. Hemoroidet shfaqen në të dyja gjinitë, edhe pse tek gratë duhen marrë parasysh rreziqet e mundshme që lidhen me shtatëzaninë.Zakonisht shfaqen rreth moshës  25 deri në 50 vjeç. Përzierja e patateve me vaj ulliri lufton hemeroidet. Përbërësit e kësaj kure janë: 1 patate 1 lugë çaji vaj ulliri Patatet duhet të jenë të grira dhe të spërkaten me vaj ulliri. Këtë përzierje e vendosni në një garzë dhe e vendosni në anus.Vendoseni në zonën ku ju dhemb deri në  mëngjes, pastaj e largoni atë.

12 Worst Jobs In The World

Një shkencëtar gjerman vërteton një mrekulli në Islam

  Një raport për pikënisjën e njeriut dhe ringjalljën pas vdekjës. Kur’ani dhe shumë hadithe të Muhammedit a.s.flasin për shumë ngjarje dhe fakte të shkencës së trupit të njëriut, natyrës, etj., te cilet me hulumtimet e sotmë moderne zbulohën dhe vërtetohen. Padyshim, ekzistojnë ende shumë shenja tjera të cilat me teknologjinë e ardhshme do të vërtetohen. Allahu xh.sh. ka thënë: Sure 41/53 Ne do tíu bëjmë atyre të mundshme që të shohin argumentet tona në horizonte dhe në veten e tyre deri që tíu bëhet e qartë se ai (Kuríani) është i vërtetë. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë? Dhe në Surën 6/21 I ndëruar lëxues, në raportin e ardhshëm do të gjeni vërtetime të reja që Kush është më mizor se ai që ndaj All-llahut shpif gënjeshtra apo ka përgënjeshtruar faktet e Tij? S‘ka dyshim, shpifësit dhe gënjeshtarët nuk kanë shpëtim. konfirmojnë se Muhammedi (a.s.) është i dërguari i Zotit dhe ne njerëzit nuk duhet të injorojnë rrugën dhe mësimet e tij.

Access Your Higher Self Binaural Beats Meditation

Fërkojeni gishtin tregues një minutë dhe vështrojeni se çka do t’i ndodhë organizmit tuaj

Shuplakat e dorës janë të lidhura me shumë nerva, andaj, për të mbrojtur shëndetin tuaj fizik, mësoni këto truke të zakonshme! Gishti i madh i dorës është i lidhur me zemrën dhe mushkëritë. Kur hetoni të dridhura apo kur nuk mund të ngopeni me frymë, bëni masazh gishtit të madh dhe ngadalë tërhiqeni nga ana e jashtme. Bëni masazh gishtit tuaj tregues nëse keni probleme me shpretkën apo dhembje në stomak. Masazhi i gishtit të mesëm do t’ju ndihmojë kundër krupës në stomak gjatë drejtimit të veturës dhe insomnisë. Problemet me gjumin mund të tregojnë edhe probleme me qesen e zemrës, masazhi i gishtit të mesëm do të duhej të ndihmonte në këtë rast. Nëse keni probleme me migrenën apo me dhembjet në qafë, masazhi i gishtit të unazës do të duhej të ndihmonte. Dhembjet e muskujve të qafës dhe migrena mund të shfaqen për shkak të qarkullimit të dobët, ndërkaq me masazhin e këtij gishti mund t’i ndihmoni vetes.

A ekzistojnë shpirtrat?

Gjatë gushtit të vitit 1981, një burrë, me gruan e tij ishin duke u kthyer në Britani nëpërmes Francës. Në këtë udhëtim midis Alenkonit dhe Roue-it, nuk mund të saktësohej koha e saktë. Ata ishin duke vozitur përgjatë një rruge tepër të ngushtë dhe, në një moment, u ndalën për të ngrënë dhe pushuar paksa. Në rrugë kishte pak trafik dhe çdo gjë përreth ishte e qetë. Burri kishte qëndruar ashtu disa sekonda, kur i kishte ardhur ndjenja se nuk ishte vetëm. Natyrisht, gruaja e tij ishte në veturë, por ai kishte ndjenjën sikur jashtë me të ishte dikush. Ai shikoi përreth por nuk pa asgjë. Por, më shumë se më parë, burri ndjeu sikur ishte i rrethuar, por nuk hetoi asgjë agresive. Me të hyrë brenda, njeriu thotë se ndjeu sikur shpirtrat që e kishin rrethuar më parë, u larguan. Më pas, ai mori vesh se, gjatë Luftës së Parë Botërore, në atë zonë kishte një spital të madh dhe një varrezë edhe më të madhe ushtarake.

Çka është nxitimi?

Në fizikë, dhe më saktësisht kinematikë, përshpejtimi është ndryshimi i shpejtësisë me kalimin e kohës. Meqënëse shpejtësia është një vektor, ajo mund të ndryshojë në dy mënyra të : një ndryshim në modulin e saj dhe / ose një ndryshim në drejtimin e vektorit. Në një dimension, dmth në një vijë, nxitimi tregon shkallën e ndryshimit në të cilën trupi përshpejtohet ose ngadalësohet. Megjithatë, si një madhësi vektoriale , nxitimi është gjithashtu shkalla në të cilën ndryshohet drejtimi. Përshpejtimi ka dimensionet L T −2 . Në njësitë SI, nxitimi është i matur në metër për sekondë katror (m/s 2 ). Në gjuhën e përditshme, termi nxitim zakonisht përdoret për një rritje të ( modulit të shpejtësisë), një zvogëlim i shpejtësisë quhet ngadalësim . Në fizikë, një ndryshim në drejtimin e shpejtësisë konsiderohet gjithashtu si një përshpejtim: për lëvizjen rrotulluese, ndryshimi në drejtimin e shpejtësisë rezulton në nxitimin centripetal (në drejtim të qendrës) , ku si shkalla e ndryshim

Flori Mumajesi Ku Gabum

West vs East | Full Game Highlights | February 14, 2016 | NBA All-Star W...

Ç'është Logopedia?

1. Ç'është Logopedia? Logopedia është shkencë e cila merret me parandalimin, zbulimin, diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve të gjuhës, të folurit, zërit, gëlltitjes, leximit dhe shkrimit. 2. Ç'është Logopedi? Logopedi është profesionist i specializuar për të punuar me fëmijët dhe të rriturit të cilët kanë lloje të ndryshme të problemeve në të folur, gjuhë dhe komunikim,me ata të cilët kanë vështirësi në ngrënje, pirje dhe gëlltitje, si dhe në shkrim dhe lexim. 3. Kur duhet që të kërkoni ndihmë nga logopedi ? Ja disa arsye pse duhet që fëmijën tuaj ta dërgoni të logopedi: • Kur fëmija juaj është 3 vjeçarë dhe ju e keni të vështirë të kuptoni të folurit e tij/saj; • Kur artikulon tingujt, fjalët në mënyrë jo të drejtë; • Kur fëmija juaj ka vështirësi në përcjelljen e udhëzimeve në krahasim me fëmijët tjerë; • Kur fëmija juaj vonon në zhvillimin e gjuhës; • Kur fëmija juaj ka zë të ngjirur; • Kur belbëzon; • Kur kundërshton të luajë me moshata

Nephilim TRUE STORY of Satan, Fallen Angels, Giants, Aliens, Hybrids, E...

Top 100 Pictures You Have To Look At Twice (100k Subscribers Special)

PËR TY

PËR TY Përcaktohu…sepse ti je i papërsëritshëm Rrugën të cilën e ke përpara Ti nuk e njeh Askush nuk ka kaluar nëpër të Si do të kalosh ti. Kjo është rruga jote, E pandryshueshme Ti mund të marrësh këshillen, Por vendimi të takon TY. Merre vetveten Të jesh ai i cili je, ajo e cila je Atëherë fillon të BËHESH Çfarë ti dëshiron të jesh. Kuptoje dobësinë tënde. Atëherë mund të punosh më ndryshimin Dhe a di sa shumë mund të ndryshosh Të kesh kujdes ndaj pasigurive tua, Ato t’i mbyllin rrugët tua… Vetëm nëse ti je TI Jep kontributin tënd të rëndësishëm Beso Do të krijohet një zbraztësirë Nëse ti tërhiqesh… Ç’ke përjetuar ti Dhe ç’do të përjetosh Ato të përcaktojnë ty Të formësojnë pamjen tënde të vërtetë Punën tënde në botë nuk mund ta kryejmë Se askush nuk e sheh botën sikur ti Askush nuk

Everest – Official IMAX Trailer (HD)

WARNING! Extremely Powerful Genius Awakening Binaural Beats - Alpha

Binaural Beats - Reach PSYCHIC ABILITIES - road to Enlightenment - Theta

"Higher Thought" Binaural Beat (Advanced Awareness)

90 Minute Testosterone Booster - Isochronic Binaural Beats

Rrëfimet e njerëzve, që kanë përjetuar eksperienca pranë vdekjes

  Njerëzit, të cilët janë ballafaquar me vdekjen para se të ringjalleshin, po i tregojnë botës se si ndihet njeriu në çastet e fundit të jetës së tij Pa marrë parasysh se a besoni që do të bashkoheni me familjarët tuaj në vendin që quhet parajsë, apo nuk besoni që ju pret ndonjë gjë, pasi që të keni vdekur, ajo që ndodh, pasi që një person të ketë ‘dhënë shpirt’, përbën njërin prej mistereve më të mëdha. Mirëpo tani një grup njerëzish, të cilët kanë përjetuar vdekjen dhe të cilët besojnë që mund të tregojnë se si është të vdesësh, kanë filluar të futen më të madhe në një ueb-sajt të pyetjeve dhe përgjigjeve të njohur si ‘Quora’, ku edhe shpjegojnë se si janë ndier në momentin kritik, transmeton gazeta Kosova Sot Online. Përvojat e tyre janë nga më të ndryshmet, me disa që kanë ndier një lloj ngazëllimi e me disa të tjerë, të cilët janë dëshpëruar plotësisht, për shkak të mosarritjes së përmbushjes së qëllimeve personale, gjatë kohës kur kanë qenë gjallë.

Portokalli, 22 Nentor 2015 - Eros Vetetima feat Era Istrefi

... fundja, nëse të pyet kush çka është Zoti?

... fundja, nëse të pyet kush çka është Zoti? Përgjigju me vendosmëri e guxim dhe thuaj: ZOTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI! Nëse të pyet kush – çka është shpirti i njeriut? Përgjigju thjesht e shkurt, e thuaj: SHPIRTI ËSHTË DRITË DHE DASHURI! Po të pyeti kush e të tha: për çka duhet të jetosh? Thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI! E po të tha kush: për çka duhet të vdesësh? Lirisht thuaj: PËR DRITË DHE DASHURI! ...drita dhe dashuria janë THELLËSIA dhe LARTËSIA e jetës shpirtërore! (Pjesë e shkëputur nga libri im, më i ri, “LUMTURIA”, që del nga shtypi - po besoj - në fund të javës së ardhshme) Për ju, me dashuri, Daut Demaku

Vetbesimi, motivimi që kemi nevojë përditë

Vetëbesimi, një fryt i diturisë dhe qëndrimit. Vetbesimi është i lindur, por ai mund edhe të fitohet. Keni për të bërë një prezantim? Apo keni një takim që e keni pritur prej javësh me një djalë? Informacioni i mëposhtëm mund t’ju duket interesant. 1- Relaksoni fytyrën Kur dikush vjen me shumë nerva, Reiman thotë se është i tensionuar në fytyrë. “ Vetullat e rrudhura, dhëmbët e shtrënguar dhe koka e ulur mund të jenë shenja që mungon vetëbesimi”. Herën tjetër që do të jeni ankthioz, por nuk doni ta shfaqni atë, kushtojini vëmendje fytyrës tuaj: merrni frymë thellë dhe përpiquni të relaksoni shprehjen e fytyrës. Reiman thotë se një frymëmarrje e lehtë është një sinjal që personi ka nevojë të qetësojë nervat dhe gjithashtu një transmetim i ankthit. 2- Qëndroni drejt Kjo është e dukshme. “Tipikisht, individët që kanë mungesë vetëbesimi do të rrinë shtrembër, me supet të përkulur përpara. Në mënyrë të pavetëdijshme ne rrimë shtrembër që të dukemi më të vegjël dhe të pa

10 menyra te shpejta si te fitosh besimin ne vetvete

Megjithese shume faktore qe ndikojne vetbesimin jane jashte kontrollit tuaj, ka disa gjera qe ju mund te beni. Duke perdorur keto 10 strategji, ju mund te keni avantazhin mendor per te arritur potencialin e duhur. 1.Vishuni shik Megjithese veshja nuk e ben njeriun, ato patjeter ndikojne tek gjendja shpirterore e tij. Asnje me shume se sa ju nuk eshte me koshient per paraqitjen fizike. Kur nuk dukeni mire, kjo gje ndikon ne menyren se si e mbani veten dhe si komunikoni me te tjeret. Perdoreni kete gje ne favorin tuaj duke u kujdesur per paraqitjen tuaj personale. Ne shume raste, permiresime domethenese ne paraqitje ndodhin pasi keni bere nje dush te mire e jeni depiluar, jeni veshur me rroba te pastra dhe jeni i informuar per stilet me te fundit te te veshurit. 2.Ecni shpejt Nje nga menyrat me te lehta qe tregon se si ndihet nje njeri ndaj vetes eshte menyra se si ai ecen. A ecen ai ngadale? Duket sikur eshte i lodhur? I semure? Apo eshte energjetik dhe kembengul

5 keshilla per te fituar vetbesimin

  Sigurisht qe te gjithe, kush me shume e kush me pak na ka qelluar qe te biem moralisht. Ka persona qe jane jo te kenaqur nga roli dhe pozicioni, te tjere qe kerkojne nje menyre te re jetese dhe kete nuk mund ta realizojne, te tjere te zhgenjyer nga nje mardhenie, te gjitha keto qe pak a shume kushtezojne jeten tone, ne radhe te pare kane te bejne me besimin ne vetvete. Por si te kuptojme qe eshte fjala per nje dobesi te momentit, apo per nje fenomen me rrenje me te thella? Cilat do te ishin ato sinjale qe do te na tregonin se besimi tek vetja eshte ne nje pike te ulet? - inferioriteti ndaj te tjereve - pamundesia e pranimit te gabimit - mungesa e forces per te kerkuar falje - tendenca per te reflektuar sjellje superioriteti qe te mundin egzistencen e kompleksit te inferioritetit - pavendosmeria per ceshtje te nje rendesie te vogel - tendenca per te shmangur "konkurrentet" - frika nga gjykimi i te tjereve - veshtiresia per te folur per vete - tendenca per

The best beatbox you'll ever hear New HD

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete.

Mendimin Pozitiv mos e ndalni vetëm për vete. Asnjë krua nuk e pi ujët e vet, Asnjë pemë nuk i hanë frytet e veta. Asnjë artist nuk i ndalë vetëm për vete bukuritë që krijon. Veprimi më i bukur në jetë është dhënia: DHURONI QË TË FITONI. Nëse do dashuri – duaj njerëzit. Nëse do respekt – respektojë njerëzi. Nëse do pasuri – ndihmoju të tjerëve të bëjnë pasuri. A KA NJERI QË MUND TË KORRË - PA MBJELLË? Mendimin poziutiv, pra, mos e ndalni vetëm për vete: ndajeni me të tjerët. Me shumë dashuri, Daut Demaku

Shkencëtarët kanë dëshmi se jeta ekzistoi në Mars

Shkencëtarët amerikanë besojnë se kanë gjetur dëshmi se jeta dikur ekzistoi në planetin Mars. Pasi studiuan minerale të pazakonshme në Tokë, Dr. Steven Ruff dhe Dr. Jack Farmer, nga Universiteti Shtetëror i Arizonës, sugjerojnë se materialet e pazakonshme në sipërfaqen e Marsit mund të jenë krijuar nga mikrobet – një teori e cila, nëse është e vërtetë, do të jetë arritja më e madhe në historinë shkencore. Siç raporton Smithsonian, procesi filloi kur pajisja ‘Spirit’ e Nasa-s zbuloi disa materiale të pazakonshme në kraterin Gusev të Planetit të Kuq më 2009, transmeton Gazeta Express. Duke i ekzaminuar këto materiale nga afër, shkencëtarët gjetën se ato ishin të mbuluara me disa zgjatje në formë lulesh, për të cilat ata nuk ishin në gjendje të gjenin ndonjë shpjegim. Krateri Gusev është një zonë në Mars për të cilën shkencëtarët besojnë se ajo më herët ishte e

Skulptura greke me laptop në dorë?

  A ka mundësi që në lashtësi të ketë ekzistuar një teknologji e përparuar, e cila më pas sesi u zhduk disi, për t’u “zbuluar” më pas përsëri?  Sipas shumë analistëve, objekti i cili shihet në këtë skulpturë antike greke, nuk është asgjë tjetër, pos një laptop. Sido që të jetë, kjo pamje misterioze është një skulpturë e vjetër greke e një funerali, që daton rreth vitit 100 para erës së re, transmeton gazeta Kosova Sot Online. Aty shihet një vajzë e re duke mbajtur një objekt misterioz, i cili shikohet nga një grua më e vjetër, që qëndron para saj. Kjo skulpturë tani gjendet në Malibu të Kalifornisë. Kjo nuk është skulptura e vetme dhe artefakti i vetëm që na bën të mendojmë se, në lashtësi, mund të ketë ekzistuar një teknologji e përparuar. Vetë ekzistimi i strukturave masive, sikur që janë piramidat, mund të shpjegohet vetëm me ekzistimin e një teknologjie të përparuar.

ORA E PARË - Poezi nga Flora Brovina

ORA E PARË Jusufi Jusuf Kanjushë e verdhë Jusuf Gërvalla... mungon Teuta Iliri Agroni Ylli Fadi Fadil Talla... mungon Ylfetja Ylfete Humolli... mungon Shukrija Shukrije Obëtinca... mungon Kimetja Arsimi Kujtimi Halimi... Halimi... mungon Shpresa Besa Kastrioti Fatmiri Fatmir Kërleshi... mungon Afrimi Afrim Zhita... mungon Vazhdojmë Valbona Shkurta Gjoni Xhevati... Xhevati... mungon Mungon Nesimi Bekimi Afrimi... Afrim Prebreza... mungon Mos më sillni Certifika mjekësore Prindore policore shtetërore Thoni vetëm mungon Me lule do t'ua mjekojmë plagët Do t'i presim Do t'i presim Thoni vetë mungon Do të çelin lule gjaku ora vazhdon...

THIRRJE KOSOVËS - Poezi nga Flora Brovina

THIRRJE KOSOVËS Ç'do të bëj une pa ty Pa ardhjet e shkuarjet e tua Do të harroj të flas Me vetveten Ç'do të bëj une pa ty Pa shikimin në bar Si t'i ngroh gjymtyrët Të ngrira akull Do të më lësh të bëhem plakë Me dhembje duarsh Me dhembje eshtrash Kam frikë kur shkon Ç'do të bëj une pa ty Po nuk erdhe Do të bëhem gurpragu Kallkan do të bëhem Ç'do të bëj unë pa ty

Takvimi 2016 - Kohët e namazit 2016

                                                                     Termet e kërkuara: Takvimi 2016 Namazi 2016 Koha e namazit 2016 Vaktia e namazit 2016 Takvimi 2016 shqip Takvimi per maqedoni, takvimi per Kosove, kohet e namazit 2016, kohet e namazit per maqedoni, kohet e namazit per Kosove, takvimi 2016 per shqiperi, takvimi 2014 shqiperi, kohet e namazit 2016 Shqiperi, namazi 2016 shqiperi, namazi 2016, falja e namazit 2016 shqiperi, shqipni namazi 2016 kalendari i faljes se namazit 2016 shqiperi, shqipni 2016 namazi, Takvim per maqedoni 2016, takvimi per maqedoni, koha e faljes se namazit per maqedoni, maqedoni takvimi 2016, takvimi maqedoni, koha e faljes maqedoni, namazi maqe, takvimi 2016 per kosove, takvimi kosove, takvim 2016, kohet e namazit 2016, koha e namazit 2016, namazi 2016, koha per falje 2016, takvimi, shkarko takvimin 2016, shkarko takvim 2016, rapitful.blogspot.com, namazi, koha e faljes

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more