Skip to main content

“NSA shares tips on securing Windows devices with PowerShell” plus 7 BleepingComputer.com

“NSA shares tips on securing Windows devices with PowerShell” plus 7 BleepingComputer.com


NSA shares tips on securing Windows devices with PowerShell

Posted: 22 Jun 2022 03:10 PM PDT

The National Security Agency (NSA) and cybersecurity partner agencies issued an advisory today recommending system administrators to use PowerShell to prevent and detect malicious activity on Windows machines. [...]

Chinese hackers target script kiddies with info-stealer trojan

Posted: 22 Jun 2022 11:28 AM PDT

Cybersecurity researchers have discovered a new campaign attributed to the Chinese "Tropic Trooper" hacking group, which employs a novel loader called Nimbda and a new variant of the Yahoyah trojan. [...]

Microsoft: Russia stepped up cyberattacks against Ukraine’s allies

Posted: 22 Jun 2022 10:59 AM PDT

Microsoft said today that Russian intelligence agencies have stepped up cyberattacks against governments of countries that have allied themselves with Ukraine after Russia's invasion. [...]

Privacy-focused Brave Search grew by 5,000% in a year

Posted: 22 Jun 2022 09:00 AM PDT

Brave Search, the browser developer's privacy-centric Internet search engine, is celebrating its first anniversary after surpassing 2.5 billion queries and seeing almost 5,000% growth in a year. [...]

MEGA fixes critical flaws that allowed the decryption of user data

Posted: 22 Jun 2022 08:00 AM PDT

MEGA has released a security update to address a set of severe vulnerabilities that could have exposed user data, even if the data had been stored in encrypted form. [...]

June Windows Server 2022 update adds support for WSL2

Posted: 22 Jun 2022 06:00 AM PDT

Microsoft says support for Windows Subsystem for Linux (WSL 2) distros can now be added to any machine running Windows Server 2022 by installing this month's Patch Tuesday updates. [...]

Microsoft reveals cause behind this week’s Microsoft 365 outage

Posted: 22 Jun 2022 04:23 AM PDT

Microsoft has revealed that this week's Microsoft 365 worldwide outage was caused by an infrastructure power outage that led to traffic management servicing failovers in multiple regions. [...]

Critical PHP flaw exposes QNAP NAS devices to RCE attacks

Posted: 22 Jun 2022 03:20 AM PDT

QNAP has warned customers today that many of its Network Attached Storage (NAS) devices are vulnerable to attacks that would exploit a three-year-old critical PHP vulnerability allowing remote code execution. [...]
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit


Popular posts from this blog

Trajta e shquar dhe e pashquar e emrit

  Trajta e shquar dhe e pashquar e emrit Trajta themelore e emrit është rasa emërore e pashquar.  Nga trajta themelore ose parësore i fitojmë format e tjera gramatikore të emrit (trajtat). Emrat , si në njëjës ashtu edhe në shumës, përdoren në dy trajta: a) në trajtë të pashquar dhe b) në trajtë të shquar shquar. Emri në trajtën e pashquar tregon qenie, sende ose dukuri në përgjithësi, në mënyrë të papërcaktuar. P.sh.: një nxënës, një punëtor, një mendim , një mace, një laps etj. Emri në trajtën e shquar tregon qenie, sende ose dukuri të tjera, të veçuara nga gjërat e tjera të llojit të vet. P.sh.: nxënësi, punëtori, mendimi, macja, lapsi etj.   Formë përfaqësuese (bazë) e emrit është trajta e pashquar, numri njëjës, rasa emërore : djalë, vajzë, shkollë, lule, letër, njeri, kompjuter, lepur, qen, piano etj. Trajta e shquar e emrit formohet duke i pasvendosur formës përfaqësuese nyjën shquese, përkatësisht mbaresën: a) për emrat e gjin

Ese të ndryshme shqip

Ese dhe Hartime '' Ese dhe hartime të ndryshme shqip dhe anglisht '' Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër.  Redaksia Rapitful ka lexuar disa ankesa në emailin e saj të bëra nga disa arsimtarë dhe profesorë ku janë ankuar se nxënësit po i kopjojnë esetë dhe hartimet nga faqja Rapitful dhe me ato ese apo shkrime po prezantohen gjatë shkrimit të eseve dhe hartimeve. Pra redaksia Rapitful kërkon nga nxënësit që të mos kopjojnë esetë dhe hartimet dhe me to të prezantohen para mësimdhënësve por le të jenë këto ese vetëm si një udhërrëfyes se si duhet të shkruhet një ese apo hartim dhe asesi të kopjohen. Ju faleminderit për mirëkuptim. Ese dhe hartime do te shtohen vazhdimisht keshtuqe na vizitoni prap. Nëse dëshironi Analiza letrare të veprave të ndryshme kliko mbi Analiza Letrare Kliko mbi titullin që ju intereson Ese për Diturinë   Për Mjekët! Fakultetet e sotme po kryhen me teste 6 arsye për të mos studiuar mjekësinë P

Ese për Verën

Ese për Verën Vera fillon me 21 qershor dhe mbaron me 21 shtator Vera është periudha më e nxehtë e vitit që bashkë me ngrohtësinë e saj sjell edhe dashurinë për natyrën dhe bukuritë e saj. Në verë , ditët bëhen më të gjata ndërsa netët më të shkurta. Njerëzit mund të punojnë më shumë dhe mund të jenë jashtë për një kohë më të gjatë nëse kanë për të punuar me orë të tëra. Njerëzit në këtë stinë pëlqejnë të dalin dhe të kënaqen me bukuritë e natyrës dhe kjo sigurisht se mund të ndodhë më së miri në stinën everës . Vera është stina më e pëlqyer nga të gjithë. Çdokush e pret verën me muaj për t’i shijuar të mirat që i sjell me ardhjen e saj. Shumë njerëz gjatë verës preferojnë t’i vizitojnë vendet turistike për të kaluar pushimet e tyre verore dhe për t’i shijuar bukuritë natyrore të krijuara nga Zoti . Gjatë verës ekziston mjaft kohë e lirë për të bërë vizita edhe në farefisin tonë,për të lexuar ndonjë përrallë , tregim , nov
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more