“Tortë e njelmët me peta tortile” plus 3 more Kuzhina Shqiptare |
- Tortë e njelmët me peta tortile
- Tortë e shpejtë me banane dhe krem
- Mos i ringrohni këto 8 ushqime, mund të helmoni familjen tuaj
- Si të përgatisni makaronat më të shijshme që keni provuar ndonjëherë
Tortë e njelmët me peta tortile Posted: 14 Jan 2017 09:07 PM PST The post Tortë e njelmët me peta tortile appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Tortë e shpejtë me banane dhe krem Posted: 14 Jan 2017 09:07 PM PST The post Tortë e shpejtë me banane dhe krem appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Mos i ringrohni këto 8 ushqime, mund të helmoni familjen tuaj Posted: 14 Jan 2017 09:07 PM PST Ndodh shpesh që nga mbrëmja e kaluar, të mbeten ushqime të ndryshme të cilat nuk mundët dot t'i konsumoni të gjitha. Megjithatë, disa ushqime janë të sigurta të konsumohen edhe pasi të ngrohen, e disa të tjera mund të jenë të dëmshme për organizmin tonë.Kjo mund të jetë e vështirë të besohet se disa ushqime të shëndetshme, kur ngrohen përveçse humbasin vlerat ushqyese të tyre, mund të jenë një rrezik i mundshëm për shëndetin. Më poshtë keni një listë prej 8 ushqimesh të cilat nuk duhet të ngrohen dhe të hahen përsëri. Kërpudhat Kërpudhat nëse ngrohen paraqesin rrezik të lartë shëndetësor. Ata duhet të hahen menjëherë pasi janë përgatitur, ose të hahen të ftohta një ditë më pas. Kur ju hani kërpudha të ngrohta, kjo mund t'ju vë në në rrezik sepse ngadalëson tretjen e ushqimit, dhe madje krijon edhe probleme me zemrën. Vezët Ngrohja e vezëve të ziera ose të skuqura i bën ato vdekjeprurëse për organizmin tuaj, kështu që mos e bëni kurrë këtë. Panxhari Panxhari është një ushqim që përmban nitrate, është shumë i dëmshëm dhe shkatërrues për trupin nëse ngrohet. Spinaqi Ngrohja e spinaqit nuk është shumë e sigurtë për shëndetin tuaj. Ai duhet të konsumohet vetëm atëherë kur gatuhet .Arsyeja për këtë janë nitratet që gjenden në spinaq. Kur ju e ngrohni atë, nitratet shndërrohen në nitrite, gjë që e bën spinaqin kancerogjen për trupin tuaj. Patatet Patatet janë shumë të dobishme, sepse ata kanë shumë përfitime shëndetësore. Megjithatë, përfitimet e tyre humbasin kur ato nuk konsumohen në të njëjtën kohë që gatuhen. Duke i ngrënë një ditë më pas, ato mund të shkaktojnë helmim dhe të bëhen shumë të rrezikshme për ju. Mish i pulës Mish i pulës është jashtëzakonisht i rrezikshëm, kur hahet një ditë pasi është përgatitur. Kjo mund të shkaktojë disa probleme me tretjen, sepse struktura e proteinave ndryshon një ditë më pas. Kjo është një arsye për t’u shqetësuar pasi mishi i pulës përmban më shumë proteina sesa mishi i kuq. Orizi Sipas Agjencisë së Standardeve të Ushqimit , orizi i pagatuar mund të përmbajnë spore të baktereve që mund të shkaktojnë helmim ushqimor. Kur orizi gatuhet, sporet mund të mbijetojnë. Kur ai lihet në temperaturën e dhomës, sporet shumohen dhe mund të prodhojnë helme që shkatojnë të vjella ose diarre. Selinoja Njerëzit zakonisht përdorin selino për të përgatitur supa. Ashtu si spinaqi, selinoja gjithashtu përmban nitrate që transformohen në nitrite pasi ngrohen. Nëse ju keni bërë një supë me selino, ju duhet ta hani të gjithë supën menjëherë, ose hiqni selinonë para se të ngrohni supën. E njëjta gjë vlen edhe për karotat. The post Mos i ringrohni këto 8 ushqime, mund të helmoni familjen tuaj appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Si të përgatisni makaronat më të shijshme që keni provuar ndonjëherë Posted: 14 Jan 2017 09:07 PM PST Pasta më e mirë që mund të bëni nuk kërkon orë përgatitjeje ose një listë pa fund përbërësish. Për sa kohë që keni parmixhano dhe hudhra në kuzhinën tuaj, mund t'i përgatisni që tani. Pjesa tjetër është vetëm teknikë, të cilës mund t'i ktheheni herë pas here.Bashkimi i ujit të pastës, gjalpit dhe pastës "al dente" mbetet gjithmonë e jashtëzakoshme. Ja si t'a përgatisni: 1. Hidhini kripë pa kursim ujit të pastës. Do t'ju shërbejë si bazë për salcën. Bonus: Doni të shtoni disa perime në pastë? Hidhni brokoli të zier në avull ose finok të pjekur, ose lulelakër në tiganin me gjalpë dhe vaj ulliri. Doni salcë domateje? Shtoni ca domate të konservuara në vajin me hudhra dhe lërini të zihen për 5 minuta dhe më pas shtoni ujin e pastës dhe gjalpin. Basta! The post Si të përgatisni makaronat më të shijshme që keni provuar ndonjëherë appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
You are subscribed to email updates from Kuzhina Shqiptare. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
Lexo edhe: