Skip to main content

“Mish i bardhë me susam” plus 7 more Kuzhina Shqiptare

“Mish i bardhë me susam” plus 7 more Kuzhina Shqiptare


Mish i bardhë me susam

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Mish i bardhë me susam appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Ja sesi të dalloni mishin e freskët sipas llojit

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Në ditët e sotme është shumë e vështirë që të gjejmë mish të mirë dhe të freskët. Në jo pak raste biem pre e mashtrimit të tregtarëve duke blerë mish të ndenjur i cili nuk ka asnjë vlerë ushqyese, ndoshta dhe i dëmshëm për shëndetin tonë.

Por ja ku po iu sjellim disa këshilla shumë të thjeshta sesi të dalloni mishin sipas llojit të tij.

Mish i grirë

Mishin e grirë mënyra më e mirë për ta marrë të freskët është të qëndroni tek kasapi dhe ta merrni sapo të të grihet. Maksimumi që mund të qëndrojë mishi i grirë është 1 ose 2 ditë, çdo produkt tjetër i cili është i konservuar si mishi i grirë është i pasigurt.

Mëlçitë e viçit, qengjit apo pulës

Nëse dëshironi të blini mëlçi zgjidhja më e mirë është të drejtoheni tek dyqanet e mishit. Mëlçia konsumohet e freskët, dhe ngrirja e mëlçisë nuk është një zgjedhje e mirë. Mëlçia duhet të jetë e përgjakur dhe e butë në prekje kur ju e blini.

Mishi i shpendëve

Mishi i shpendëve duhet të jetë me ngjyrë të hapur, jo të errët. Nëse mishi i shpendëve si përshembull mishi i pulës, gjelit të detit është në ngjyrë jeshile të hapur atëherë kjo do të thotë se ky mish nuk është i freskët, por i vjetër.

Bifteku

Pjesa më e mirë e mishit të viçit duhet të jetë në ngjyrë të çelët, nëse bifteku ka ujë do të thotë që ka qenë i ngrirë dhe nuk ka asnjë shije.

Eskallop viçi apo rosto qengji

Ngjyra e kuqe e mishit tregon se mishi është i shëndetshëm dhe i freskët, nëse vini re njolla gri apo të zeza atëherë mishi është i ndenjur.

The post Ja sesi të dalloni mishin e freskët sipas llojit appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Biskota’’bredh’’ i vitit të ri

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Si të pini “me inteligjencë” alkool natën e Vitit të Ri dhe të mbeteni esëll

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Nëse keni planifikuar që natën e Vitit të Ri ta kaloni me miqtë ose familjen duke konsumuar alkool duhet të bëni disa veprime shumë të thjeshta në mënyrë që dita e nesërme mos t'ju gjejë në shtrat.

Një studim i ri britanik është marrë veçanërisht me këtë gjë. Ata kanë testuar trupin e njeriut se çfarë ndodh kur ai merr doza të larta alkooli dhe kanë dalë në disa rezultate shumë të nevojshme sesi duhet të veprojë çdo njeri pasi ka konsumuar më shumë alkool sesa duhet.

1. Konsumoni vezë të nesërmen

Gjëja e parë që duhet të bëni ditën pasi keni konsumuar alkool është të hani një vezë, pasi veza fal amoniacidit L-Cysterinë që e ka në sasi të larta, largon toksinat nga mëlçia.

2. Konsumoni 1 gotë ujë pas çdo racioni alkool që ju pini

Sa më shumë ujë që ju të keni në trup, aq më hidratuar do të jetë trupi. Në këtë mënyrë alkooli e ka shumë më të vështirë që të dehidratojë organizmin.

3. Një orë para gjumit mos konsumoni alkool

Nëse keni konsumuar alkool mos flini gjumë direkt sapo të shkoni në shtëpi, prisni 1-2 orë dhe në këtë mënyrë gjumi do të jetë më i rehatshëm.

4. Konsumoni alkool pasi të jeni ushqyer

Nëse pini alkool me stomak bosh atëherë stomaku juaj do të irritohet për shkak të alkool, por nëse ju ushqeheni atëherë proteinat dhe lëndët e tjera ushqyese do e ulin përthithjen e alkoolit në gjak.

The post Si të pini "me inteligjencë" alkool natën e Vitit të Ri dhe të mbeteni esëll appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Kofshë pule të mbushura

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Kofshë pule të mbushura appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Sallatë festive me tuna

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Sallatë festive me tuna appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Si të gatuani sallatën ruse ideale vetëm me dy përbërës të veçantë

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Sallata ruse është një nga sallatat më të shijshme në të gjithë botën. Sot po iu sjellim dy sekrete të vogla të cilat do e shndërrojnë sallatën ruse në kryefjalën e ditëve festive: limoni dhe uthulla!

Nëse sallatës ruse i shtoni këta 2 përbërës shija do të jetë fantastike.

Përbërësit:

  • 4 karota
  • 200 gr bizele
  • 4 patate
  • 50 gr kastraveca turshi
  • 3 vezë
  • Uthull
  • Kripë
  • Vaj ulliri
  • 300 gr majonezë

Përgatitja:

    1. Në fillim qëroni dhe lani karotat dhe patatet, prisni patatet në kubikë dhe karotat në formë rrethore.
    2. Në një tenxhere hidhni ujë dhe vendosni karotat të ziejnë, së bashku me patatet dhe bizelet.
    3. Pasi perimet janë zierë, fikni zjarrin dhe lërini të ftohet. Ndërkohë në një tenxhere të vogël zieni vezët.
    4. Për të patur shije perfekte të vezës duhet që 30 minuta para se të zieni vezët të hidhni uthull sipër.
    5. Hidhni në një enë të gjitha perimet, kastravecat e prerë, vaj ulliri, uthullën, lëng limoni dhe kripë.
    6. Majonezën dhe vezën i përziejmë në copa të vogla dhe shtojani sipër sallatës.
    7. Pjatën futeni në frigorifer dhe lëreni për 1 orë. Ju bëftë mirë!/shije

The post Si të gatuani sallatën ruse ideale vetëm me dy përbërës të veçantë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Mish i bardhë me mustarde (më i mirë se në cilindo restoran)

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit






Popular posts from this blog

Trajta e shquar dhe e pashquar e emrit

  Trajta e shquar dhe e pashquar e emrit Trajta themelore e emrit është rasa emërore e pashquar.  Nga trajta themelore ose parësore i fitojmë format e tjera gramatikore të emrit (trajtat). Emrat , si në njëjës ashtu edhe në shumës, përdoren në dy trajta: a) në trajtë të pashquar dhe b) në trajtë të shquar shquar. Emri në trajtën e pashquar tregon qenie, sende ose dukuri në përgjithësi, në mënyrë të papërcaktuar. P.sh.: një nxënës, një punëtor, një mendim , një mace, një laps etj. Emri në trajtën e shquar tregon qenie, sende ose dukuri të tjera, të veçuara nga gjërat e tjera të llojit të vet. P.sh.: nxënësi, punëtori, mendimi, macja, lapsi etj.   Formë përfaqësuese (bazë) e emrit është trajta e pashquar, numri njëjës, rasa emërore : djalë, vajzë, shkollë, lule, letër, njeri, kompjuter, lepur, qen, piano etj. Trajta e shquar e emrit formohet duke i pasvendosur formës përfaqësuese nyjën shquese, përkatësisht mbaresën: a) për emrat e gjin

Ese të ndryshme shqip

Ese dhe Hartime '' Ese dhe hartime të ndryshme shqip dhe anglisht '' Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe postimi në një faqe tjetër.  Redaksia Rapitful ka lexuar disa ankesa në emailin e saj të bëra nga disa arsimtarë dhe profesorë ku janë ankuar se nxënësit po i kopjojnë esetë dhe hartimet nga faqja Rapitful dhe me ato ese apo shkrime po prezantohen gjatë shkrimit të eseve dhe hartimeve. Pra redaksia Rapitful kërkon nga nxënësit që të mos kopjojnë esetë dhe hartimet dhe me to të prezantohen para mësimdhënësve por le të jenë këto ese vetëm si një udhërrëfyes se si duhet të shkruhet një ese apo hartim dhe asesi të kopjohen. Ju faleminderit për mirëkuptim. Ese dhe hartime do te shtohen vazhdimisht keshtuqe na vizitoni prap. Nëse dëshironi Analiza letrare të veprave të ndryshme kliko mbi Analiza Letrare Kliko mbi titullin që ju intereson Ese për Diturinë   Për Mjekët! Fakultetet e sotme po kryhen me teste 6 arsye për të mos studiuar mjekësinë P

Tekste shqip: ““Ah Kjo Rruga E Gurbetit” - Shaqir Cërvadiku & Fatjon Dervishi” plus 21 more

Tekste shqip: ““Ah Kjo Rruga E Gurbetit” - Shaqir Cërvadiku & Fatjon Dervishi” plus 21 more “Ah Kjo Rruga E Gurbetit” - Shaqir Cërvadiku & Fatjon Dervishi “Du Me T'pa” - Gjyle Qollaku Nora Istrefi “Kercejna” - Sabiani Feat. Denis Taraj Getoar Selimi “Du Me T'pa” - Lori Bora Zemani “Million” - Melissa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more