“Sa herë dhe si ta pastroni siç duhet furrën” plus 5 more Kuzhina Shqiptare |
- Sa herë dhe si ta pastroni siç duhet furrën
- Kripë dhe sheqer, 10 këshilla që të mos e teproni me asnjërin
- Ëmbëlsirë me shije ‘’Zemra mjalti’’
- Monte e shpejtë pa pjekje
- Ëmbëlsirë Zherbo
- Krepëza
Sa herë dhe si ta pastroni siç duhet furrën Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST Pastrimi i furrës është një punë që askujt nuk i pëlqen, por për fat të keq është i nevojshëm. Në furrë mbeten shumë gjurmë yndyrnash ushqimore, të djegura që ndonjëherë mund të jenë jo vetëm toksike, por edhe të prishin shijen e asaj që po gatuani.Produkte natyrale për të pastruar furrën Përgatiteni vetë një përzierje të veçantë me sodë buke dhe ujë për të pastruar furrën brenda. Ajo duhet të jetë një përzierje e trashë. Lyejeni furrën me të dhe lëreni gjatë gjithë natës. Më pas, fshijeni në mëngjes me një leckë. Një alternativë tjetër është me sodë buke dhe uthull të holluar në ujë, që së bashku e heqin yndyrën e furrës përsosmërisht. Rezultatet më të mira fitohen kur furra është e ngrohtë. Nëse furra sapo është përdorur, ju mund ta higjienizoni duke vendosur në të një tigan të mbushur me pak ujë dhe lëngun e 3-4 limonëve. Lëreni për reth 30 minuta në 180 ° Celsius dhe pastaj fshini muret e furrës me një leckë. Një pjesë e furrës pastrohet me vështirësi në brendësi të derës prej qelqi. Merrni një përzierje shumë të dendur me sodë buke dhe ilaç enësh dhe mbuloni gjithë sipërfaqen prej qelqi. Lëreni për 30 minuta dhe pastaj lajeni. Pastroni me këtë ilaç të bërë vetë në shtëpi Për të përgatitur vetë në shtëpi një ilaç të lëngshëm për pastrimin e furrës keni nevojë për 230 gram sapun natyral 'Marseille', 2 gota me sodë buke dhe 1 litër ujë të nxehtë. Lëreni të shkrijë ngadalë sapunin e lëngshëm, pastaj shtoni sodën e bukës dhe shtoni në fund ujin e nxehtë. Përziejeni dhe lëreni gjatë natës të pushojë. Një ditë më pas, shtoni 3 litra ujë dhe pastruesi juaj është gati. Ju mund ta përdorni atë në çdo lloj zone të kuzhinës suaj për pastrim. Përdorni lecka për pastrim dhe jo sfungjerë Gjithmonë përdorni një leckë dhe jo një sfungjer për të pastruar furrën. Për të fshirë vendet më të vështira para së gjithash zbutini ato me ujë dhe sodë buke. Nëse është e nevojshme, përdorni edhe një spatull, por shumë të butë për të shmangur gërvishtjet e qelqit. Rrjetat dhe tabakanë e brendshme lajini më vete, me sapunin e enëve dhe me ujë të ngrohtë. The post Sa herë dhe si ta pastroni siç duhet furrën appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Kripë dhe sheqer, 10 këshilla që të mos e teproni me asnjërin Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST Përse ju pëlqejnë të gjithëve kaq shumë kripa dhe sheqeri? Sipas disa shkencëtarëve, nevoja për sheqer është kërkesë e organizmit, e cila lidhet me genet tona dhe përfaqëson një burim energjie që nëse trupi nuk e plotëson, atëherë e merr duke shfrytëzuar proteinat e muskujve. Ndërsa, kripa është futur në dietën tonë që në lashtësi, kur njerëzit mësuan ta përdornin për të ruajtur ushqimet. Pak nga pak ata mësuan ta shijonin, edhe pse nuk ishin entuziastë që në fillim. Zakonet e mira mësohen herët Ja 10 këshilla që të mos e teproni me kripë dhe sheqer! 1. Filloni që në fëmijëri Filloni që në fëmijëri të mësoni fëmijët që të mos e pinë qumështin, kosin apo ccajin me sheqer. Ata janë më të mirë pa sheqer. Nëse mundeni, mos e sheqerosni as kafenë, është një fitore që arrihet shkallë-shkallë, por ia vlen. 2. Nuk dua më karamele Shmangni zakonet e ngrënies së karameleve. Zëvendësojini më mirë me ndonjë ccamccakëz, të tipit pa sheqer. 3. Lëngje të freskëta, jo pije me sheqer Shmangni konsumin e pijeve me gaz, sepse përmbajnë edhe shumë sheqer. Zgjidhni më mirë lëngje të freskëta frutash, pa sheqerna të shtuara. 4. Kujdes me ëmbëlsirat Mos u ofroni ëmbëlsira fëmijëve që bëjnë një sjellje të mirë. Nuk këshillohet as për të rriturit që t'i japin vetes një ccmim me ëmbëlsira sa herë që kanë situate stresuese. 5. Frutat janë vakti më i mirë për zemër Për zemër mos hani gjithnjë kekë, apo ndonjë biskotë nga ato që ju pëlqejnë, por zëvendësojini me fruta, edhe ato zgjidhini më me pak sheqer. 6. Kokoshka, një minierë me kripë Shmangni ngënien e shumë ushqimeve të tilla, si patatina, kikirikë me kripë dhe kokoshka, sepse janë një minierë me kripë. Madje, mundohuni të zgjidhni edhe një bukë pa kripë. 7. Erëza që zëvendësojnë kripën Erëzat mund të zëvendësojnë kripën. Mësoni që të përdorni përbërës alternativë për t'u dhënë shije ushqimeve. Shumë erëza kanë më shumë shije, madje më shumë se sa kripa. 8. Hiqni kriporen nga tavolina Mos e mbani më kriporen në tavolinë. Mund t'ju duket banale, por thjesht duke mos e pasur parasysh nuk do t'ia ndieni nevojën për ta përdorur. 9. Ulni përdorimin e kripës pak nga pak Sa më pak të përdorni ditë pas dite, aq më mirë është. Uleni dozën që hidhni në ujin e zierjes së makaronave ose rizotos dhe ky mund të jetë një hap i mirë për të edukuar shijet në familje. 10. Dozat në ushqime të tjera Kujdes me ushqimet e tjera të përpunuara që kanë shumë kripë, si sallamet dhe djathërat, si ai i dhisë dhe djathi feta. Gjithashtu, disa konserva përmbajnë shumë kripë, si ato të ullinjve, apo kaperit. The post Kripë dhe sheqer, 10 këshilla që të mos e teproni me asnjërin appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Ëmbëlsirë me shije ‘’Zemra mjalti’’ Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST The post Ëmbëlsirë me shije ''Zemra mjalti'' appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST The post Monte e shpejtë pa pjekje appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST The post Ëmbëlsirë Zherbo appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
Posted: 10 Nov 2016 09:07 PM PST The post Krepëza appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
You are subscribed to email updates from Kuzhina Shqiptare. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
Lexo edhe: