Zjarrfikësit,  forcat ushtarake dhe emergjencat kanë qenë në gjendje gatishmërie gjatë gjithë natës së kaluar.

Të dhënat e para flasin se vatrat e zjarrit janë ndezur aksidentalisht, por policia heton edhe për ndonjë zjarrvënie të qëllimshme.

Nuk ka qetësi për Shëngjinin. Qyteti vijon të jetë në alarm nga kërcënimi i zjarrit që vijon prej disa ditësh.