Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Sa lehtë e sa vështirëSa lehtë është të prishesh me një njeri dhe sa të vështira do të jenë pasojat nga kjo prishje. Ndërsa sa vështirë është të mos prishesh me një njeri me ca vese dhe sa të lehta do të jenë ditët vijuese të shoqëruara me këshilla të buta me këtë njeri tashmë të përmirësuar.

Ngjashëm është me shtëpinë. Lehtë mund ta rrënosh, por ditët vijuese do të jenë të vështira pa shtëpi. Kurse me vështirësi mund ta ndërtosh një shtëpi, por pas këtij ndërtimi ditët do të jenë shumë më të mira. Ndaj, të mundohemi për mbajtjen e shoqërisë, qoftë edhe nëse mbajtja e lidhjeve shoqërore kërkon mundim, por nesër do ta keni shoqërinë si kulm mbi kokë, ku në stinën e dimrit do të mbroheni prej borës, në vjeshtë dhe në pranverë prej shiut dhe në verë prej rrezeve përvëluese të diellit!

Shkruar nga : Iljasa Salihu


Sa lehtë është të prishesh me një njeri dhe sa të vështira do të jenë pasojat nga kjo prishje. Ndërsa sa vështirë është të mos prishesh me një njeri me ca vese dhe sa të lehta do të jenë ditët vijuese të shoqëruara me këshilla të buta me këtë njeri tashmë të përmirësuar.

Ngjashëm është me shtëpinë. Lehtë mund ta rrënosh, por ditët vijuese do të jenë të vështira pa shtëpi. Kurse me vështirësi mund ta ndërtosh një shtëpi, por pas këtij ndërtimi ditët do të jenë shumë më të mira. Ndaj, të mundohemi për mbajtjen e shoqërisë, qoftë edhe nëse mbajtja e lidhjeve shoqërore kërkon mundim, por nesër do ta keni shoqërinë si kulm mbi kokë, ku në stinën e dimrit do të mbroheni prej borës, në vjeshtë dhe në pranverë prej shiut dhe në verë prej rrezeve përvëluese të diellit!

Shkruar nga : Iljasa Salihu
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat