Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është skllavëria?

Çka është skllavëria?

1. Gjendja e atij që është skllav; të qenët skllav. U çlirua nga skllavëria.

2. fig. Mungesa e çdo lirie dhe e çdo të drejtë, varësia e plotë nga dikush, robëri. Skllavëri ekonomike (politike, shpirtërore). Lufta kundër skllavërisë fashiste. Rronin në skllavëri. Shpëtuan nga skllavëria. I mbanin në skllavëri.

3. hist. Rendi shoqëror që mbështetej në pronën e skllevërve, skllavopronaria. Periudha e skllavërisë. Përmbysja e skllavërisë. Mbeturinat e skllavërisë në shoqërinë kapitaliste.

qka eshte skllaveria, ceshte skllaveria,cfare eshte skllaveria,skllaveris shqip,cfare kuptojme me skllaveri, skllaveris shqip,
loading...
Çka është skllavëria?

1. Gjendja e atij që është skllav; të qenët skllav. U çlirua nga skllavëria.

2. fig. Mungesa e çdo lirie dhe e çdo të drejtë, varësia e plotë nga dikush, robëri. Skllavëri ekonomike (politike, shpirtërore). Lufta kundër skllavërisë fashiste. Rronin në skllavëri. Shpëtuan nga skllavëria. I mbanin në skllavëri.

3. hist. Rendi shoqëror që mbështetej në pronën e skllevërve, skllavopronaria. Periudha e skllavërisë. Përmbysja e skllavërisë. Mbeturinat e skllavërisë në shoqërinë kapitaliste.

qka eshte skllaveria, ceshte skllaveria,cfare eshte skllaveria,skllaveris shqip,cfare kuptojme me skllaveri, skllaveris shqip,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat