Tutkalli i terur
Tutkalli në formë pluhuri ose në formë të kokërrzave nuk tretet në ujë të ftohtë, por ngopet me ujë me sasi të mëdha dhe bymehet. Pllakat e tera ose të copëtuara vendosen në ujin e ftohët që të qëndrojnë (12 -24) orë në ujë të pastër të ftohët që të bymehet, pastaj bëhet ngrohja e ujit në temperaturë 55˚C deri maksimum 70˚C. Gjatë tretjes së tutkallit temperatura nuk duhet të jetë nën 50˚C.
Lexo edhe:
Tutkalli në formë pluhuri ose në formë të kokërrzave nuk tretet në ujë të ftohtë, por ngopet me ujë me sasi të mëdha dhe bymehet. Pllakat e tera ose të copëtuara vendosen në ujin e ftohët që të qëndrojnë (12 -24) orë në ujë të pastër të ftohët që të bymehet, pastaj bëhet ngrohja e ujit në temperaturë 55˚C deri maksimum 70˚C. Gjatë tretjes së tutkallit temperatura nuk duhet të jetë nën 50˚C.
loading...
Lexo edhe: