Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Një hadith për sadakanë

Ukbe ibën Amir, radijallahu anhu, thotë: kam dëgjuar Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, duke thënë: “Secili njeri do të jetë nën hijen e sadakasë së tij deri sa të gjykohet mes njerëzve (në ditën e Gjykimit)”. Jezidi thoshte: Ebul-Hajri Murthidi nuk lejonte ti ikë asnjë ditë pa dhënë diç sadaka, qoftë ajo ushqim apo kujdes për farefisin. Ahmedi dhe tjerët. Shejh Albani e vlerëson si autentik.

 
Ukbe ibën Amir, radijallahu anhu, thotë: kam dëgjuar Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, duke thënë: “Secili njeri do të jetë nën hijen e sadakasë së tij deri sa të gjykohet mes njerëzve (në ditën e Gjykimit)”. Jezidi thoshte: Ebul-Hajri Murthidi nuk lejonte ti ikë asnjë ditë pa dhënë diç sadaka, qoftë ajo ushqim apo kujdes për farefisin. Ahmedi dhe tjerët. Shejh Albani e vlerëson si autentik.

 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat