Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Fusha kortikale motorike e të folurit (Broca, area 44 dhe 45 sipas Brodmanit) përfshin:Fusha kortikale motorike e të folurit (Broca, area 44 dhe 45 sipas Brodmanit) përfshin:

a) pjesën kaudale të gyrus frontalis inferior (pars opercularis dhe pars triangularis)
b) pjesët ventrale të gyrus angularis dhe gyrus supramarginalis
c) pjesën ventrale të gyrus precentralis

ku gjendet fusha kortikale motorike e te folurit
loading...


Fusha kortikale motorike e të folurit (Broca, area 44 dhe 45 sipas Brodmanit) përfshin:

a) pjesën kaudale të gyrus frontalis inferior (pars opercularis dhe pars triangularis)
b) pjesët ventrale të gyrus angularis dhe gyrus supramarginalis
c) pjesën ventrale të gyrus precentralis

ku gjendet fusha kortikale motorike e te folurit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat