Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Çka është iskemia ?Iskemia(Ishemia,Ischemia) është term mjekësor i cili përdoret për të përshkruar zvogëlimin apo bllokimin e qarkullimit të gjakut  në një pjesë të trupit.

Mungesa apo pamjaftueshmëria e gjakut në një pjesë të trupit do të shprehet edhe me mungesën e oksigjenit si dhe të materieve ushqyese.

Nëse zgjat një kohë të shkurtë atëherë gjendja mund të kthehet në normalitet por nëse zgjat për një kohë të gjatë atëherë pason nekroza apo vdekja qelizore ose indore e asaj pjese të përfshirë.

qka eshte iskemia,cka eshte iskemia,cfare eshte iskemia,qka quajme iskemi,iskemia shqip,kuptimi i fjales iskemi,terminologji mjekesore,fjala iskemi,ceshte iskemia,mjekesi


Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie