Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ese : Ku shkoi të ftohtit


hartim per pranveren,ese per pranveren,pranvera hartim,ese pranvera,shkrime per pranveren,ese e bukur per pranveren,pranvera ese shqip

Ese : Ku shkoi të ftohtit

Koha e të ftohtit është larguar.

Veriu më nuk e ka fuqinë e vet të trishtueshme siç e kishte gjatë dimrit të acartë.

Tash fryn një erë e lehtë e ardhur nga jugu,të cilën e kanë sjellë dallëndyshet...

Tash fushat dhe livadhet janë mbushur gjelbërim.

Zogjtë i kanë mësuar këngët më të reja dhe me cicërimën e tyre mbushin gjallëri tërë kopshtijet dhe drunjtë e luletmale.

Zëri i tyre jehon hareshëm.Të ngazëllen.Të mbushë përplot jetë dhe gjallëri.

Lulet e derdhin aromën e tyre dhe dritaret e mbyllura tash rrinë hapekrah dhe fusin në brendi aromën e luleve.

Është një bukuri që nuk përshkruhet lehtë...

Fëmijët dhe pleqtë që ishin më të ndiejshëm gjatë stinës së bardhë të dimrit tash pyesin:
-Ku treti të ftohtit.Në cilin vend ka shkuar ?

Era pranverë po vjen...

Shkruar nga: Leonis Dobrunaj - Carrabreg

hartim per pranveren,ese per pranveren,pranvera hartim,ese pranvera,shkrime per pranveren,ese e bukur per pranveren,pranvera ese shqiphartim per pranveren,ese per pranveren,pranvera hartim,ese pranvera,shkrime per pranveren,ese e bukur per pranveren,pranvera ese shqip

Ese : Ku shkoi të ftohtit

Koha e të ftohtit është larguar.

Veriu më nuk e ka fuqinë e vet të trishtueshme siç e kishte gjatë dimrit të acartë.

Tash fryn një erë e lehtë e ardhur nga jugu,të cilën e kanë sjellë dallëndyshet...

Tash fushat dhe livadhet janë mbushur gjelbërim.

Zogjtë i kanë mësuar këngët më të reja dhe me cicërimën e tyre mbushin gjallëri tërë kopshtijet dhe drunjtë e luletmale.

Zëri i tyre jehon hareshëm.Të ngazëllen.Të mbushë përplot jetë dhe gjallëri.

Lulet e derdhin aromën e tyre dhe dritaret e mbyllura tash rrinë hapekrah dhe fusin në brendi aromën e luleve.

Është një bukuri që nuk përshkruhet lehtë...

Fëmijët dhe pleqtë që ishin më të ndiejshëm gjatë stinës së bardhë të dimrit tash pyesin:
-Ku treti të ftohtit.Në cilin vend ka shkuar ?

Era pranverë po vjen...

Shkruar nga: Leonis Dobrunaj - Carrabreg

hartim per pranveren,ese per pranveren,pranvera hartim,ese pranvera,shkrime per pranveren,ese e bukur per pranveren,pranvera ese shqip


loading...

Related Posts :Namazi

Syzat