Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat jane funksionet e kolesterolit ne organizem ?


Funksionet e kolesterolit ne organizmin e njeriut jane:

1.Merr pjesë në ndërtimin e membranës qelizore

2.Shërben si prekursor për sintezën e acideve të tëmthit,

3.Shëndrrohet në hormone steroide ( progesteron, androgjen, estrogjen dhe hormone kortikosteroide )


kush jane funksionet e holesterolit ne organizem,funksionet e kolesterolit ne organizmin e njeriut,rolet e kolesterolit,roli i kolesterolit

Funksionet e kolesterolit ne organizmin e njeriut jane:

1.Merr pjesë në ndërtimin e membranës qelizore

2.Shërben si prekursor për sintezën e acideve të tëmthit,

3.Shëndrrohet në hormone steroide ( progesteron, androgjen, estrogjen dhe hormone kortikosteroide )


kush jane funksionet e holesterolit ne organizem,funksionet e kolesterolit ne organizmin e njeriut,rolet e kolesterolit,roli i kolesterolit
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi