Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Koha - ese nga Delvina Kyçyku


Pse nuk mund ta ndalim kohën? Pse ecën kaq shpejt? Pse nuk ndalet kurrë ? Ecën, e bashkë me të edhe ne.Gjurmët mbesin e nuk shlyhen.

Kjo kohë lë një të kaluar me hidhërime e me gëzime.Ato hidhërime e gëzime i kemi gjithmonë ndër sy.

Ulemi dhe mendojmë.Kujtojm të kaluarën.Na duket vetja aq të moshuar nga gjurmët e kohës, sa dëshirojmë të kthehemi në botën fëmijërore me plot iluzione.Iluzione për një të ardhme më të bukur pa brenga...

Shumë ëndërra, e sa pak realizime.Ëndërra të dështuara.Ëndërra të humbura bashkë me kohën,sikur të ishin libra të fshehura në arkiv e të mbuluara me një pluhur të madh, që nuk i lexon askush.Ashtu koha ka tretur ëndërrat fëmijërore.Mundohesh të bësh luftë me kohën, që t'i kthesh gjërat që t'i ka grabitur.


Koha - ese nga Delvina Kyçyku - Kaçanik

ese per kohen,koha ese shqip,ese te bukura per kohen,hartim per kohen e kaluar,koha e kaluar ese,ese dhe hartime shqip per kohen,koha hartim,koha ese,koha shkrime,shkrime te bukura eseistike per kohen,koha ese ne shqip,

Pse nuk mund ta ndalim kohën? Pse ecën kaq shpejt? Pse nuk ndalet kurrë ? Ecën, e bashkë me të edhe ne.Gjurmët mbesin e nuk shlyhen.

Kjo kohë lë një të kaluar me hidhërime e me gëzime.Ato hidhërime e gëzime i kemi gjithmonë ndër sy.

Ulemi dhe mendojmë.Kujtojm të kaluarën.Na duket vetja aq të moshuar nga gjurmët e kohës, sa dëshirojmë të kthehemi në botën fëmijërore me plot iluzione.Iluzione për një të ardhme më të bukur pa brenga...

Shumë ëndërra, e sa pak realizime.Ëndërra të dështuara.Ëndërra të humbura bashkë me kohën,sikur të ishin libra të fshehura në arkiv e të mbuluara me një pluhur të madh, që nuk i lexon askush.Ashtu koha ka tretur ëndërrat fëmijërore.Mundohesh të bësh luftë me kohën, që t'i kthesh gjërat që t'i ka grabitur.


Koha - ese nga Delvina Kyçyku - Kaçanik

ese per kohen,koha ese shqip,ese te bukura per kohen,hartim per kohen e kaluar,koha e kaluar ese,ese dhe hartime shqip per kohen,koha hartim,koha ese,koha shkrime,shkrime te bukura eseistike per kohen,koha ese ne shqip,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat