Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çrregullimet e farmakodinamikës se medikamentit në sëmundje1. 
Çrregullimet e trashëguara
            - ndryshushmeria e trashëguar e acetilimit dhe e polimorfizmit oksidativ
            - mungesa e glukozë-6 fosfat  dehidrogjenazës
            - rritja e aktivitetit të  acidit delta aminolevulinik
2. 
Çrregullimet respiratore 
            - astma bronkiale
            - sëmundjet kronike të mushkërive
3. 
 Dëmtimet e melçisë
4. 
Sëmundjet e sistemit digjestiv (staza në lukth, hipoaciditeti i lukthit, gastrektomia,      sëmundja e ileumit, morbus Crohn)
5.
Sëmundjet e zemrës
2.


1. 
Çrregullimet e trashëguara
            - ndryshushmeria e trashëguar e acetilimit dhe e polimorfizmit oksidativ
            - mungesa e glukozë-6 fosfat  dehidrogjenazës
            - rritja e aktivitetit të  acidit delta aminolevulinik
2. 
Çrregullimet respiratore 
            - astma bronkiale
            - sëmundjet kronike të mushkërive
3. 
 Dëmtimet e melçisë
4. 
Sëmundjet e sistemit digjestiv (staza në lukth, hipoaciditeti i lukthit, gastrektomia,      sëmundja e ileumit, morbus Crohn)
5.
Sëmundjet e zemrës
2.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat