Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka janë endostozat ?


Çka janë endostozat ?

Endostoza paraqiten me rindërtimin kockor brenda substancës kockore.

Këto janë trashje të kompaktës të cilat mund të përfshinë tërë skeletin sikurse te sëmundja e mermertë, ose paraqitet e kufizuar në formë të ishujve të kompaktë.

Endostozat e kufizuara mund të formojnë formacionin kockor ekspanziv-osteonin.

Metastazat osteoblastike dhe infarkti kockor poashtu formojnë pamjen e endostozave.

qka eshte endostoza,cka eshte endostoza,endostoza shqip,cfare jane endostozat,endostoza shqip

Çka janë endostozat ?

Endostoza paraqiten me rindërtimin kockor brenda substancës kockore.

Këto janë trashje të kompaktës të cilat mund të përfshinë tërë skeletin sikurse te sëmundja e mermertë, ose paraqitet e kufizuar në formë të ishujve të kompaktë.

Endostozat e kufizuara mund të formojnë formacionin kockor ekspanziv-osteonin.

Metastazat osteoblastike dhe infarkti kockor poashtu formojnë pamjen e endostozave.

qka eshte endostoza,cka eshte endostoza,endostoza shqip,cfare jane endostozat,endostoza shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat