Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është struma apo gusha e thjeshtë ?Struma apo gusha e theshtë është rritje e gjëndrës tireoide e cila nuk shkakton simptome
tjera përveq në rastin e komprimimit për shkak të rritjes së gjëndrës. 

Kjo lloj strume (gushe) lajmërohet në mënyrë endemike apo sporadike


Për shkak të pamundësisë që tireoidea të prodhojë sasinë e envojshme të hormonit aktiv rritet reaktibiliteti për HTS, dhe kemi paraqitjen e hiperaktivitetit funksional dhe hiperplazion.

qka eshte struma,qka eshte gusha,qeshte gusha,me qka karakterizohet gusha,pse paraqitet 


Struma apo gusha e theshtë është rritje e gjëndrës tireoide e cila nuk shkakton simptome
tjera përveq në rastin e komprimimit për shkak të rritjes së gjëndrës. 

Kjo lloj strume (gushe) lajmërohet në mënyrë endemike apo sporadike


Për shkak të pamundësisë që tireoidea të prodhojë sasinë e envojshme të hormonit aktiv rritet reaktibiliteti për HTS, dhe kemi paraqitjen e hiperaktivitetit funksional dhe hiperplazion.

qka eshte struma,qka eshte gusha,qeshte gusha,me qka karakterizohet gusha,pse paraqitet 
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi