Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është anestezioni lokal ?


Çka është anestezioni lokal ?

Anestezioni lokal është humbja e ndjenjes dhe humbja e përkohshme e dhimbjes e cila paraqitet si pasojë e bllokimit fiziokimik të përçueshmërisë nëpër fijet senzore të trungut nervor në pjesë të ndryshme të trupit.

Siq thot vet fjala, pa ndieshmëria është “ lokale”, çka do të thot se i sëmuri ka të ruajtur vetëdijen, përveq nëse ajo nuk përjashtohet duke i shtuar marrjes së ndonjë bari tjetër.

qka eshte anestezioni lokal,cka eshte anestezioni lokal,anestezioni lokal shqip,ceshte anestezioni lokal,anestezionet lokale shqip,qka jane anestezionet lokale,anestezia lokale shqip,qka quajme anestezion lokal,qka kemi tek anestezioni lokal

Çka është anestezioni lokal ?

Anestezioni lokal është humbja e ndjenjes dhe humbja e përkohshme e dhimbjes e cila paraqitet si pasojë e bllokimit fiziokimik të përçueshmërisë nëpër fijet senzore të trungut nervor në pjesë të ndryshme të trupit.

Siq thot vet fjala, pa ndieshmëria është “ lokale”, çka do të thot se i sëmuri ka të ruajtur vetëdijen, përveq nëse ajo nuk përjashtohet duke i shtuar marrjes së ndonjë bari tjetër.

qka eshte anestezioni lokal,cka eshte anestezioni lokal,anestezioni lokal shqip,ceshte anestezioni lokal,anestezionet lokale shqip,qka jane anestezionet lokale,anestezia lokale shqip,qka quajme anestezion lokal,qka kemi tek anestezioni lokal
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat