Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është ambienti i brendshëm dhe homeostaza ?


Eshtë ambienti i lëngët që rrethon secilën qelizë - lëngu jashëqelizor.

Claude Bernard - ambienti i brendshëm (milieu interieur) mbahet konstant përkundër ndryshimeve në ambientin e jashtëm.

Walter Canon - përdor termin homeostaza  për të përshkruar ruajtjen e gjendjes së qëndrueshme të ambientit të brendshëm.


qka eshte ambienti i brendshem cka eshte ambienti i brendshem,cka eshte homeostaza,qka eshte homeostaza,qfare eshte homeostaza,homeostaza shqip

Eshtë ambienti i lëngët që rrethon secilën qelizë - lëngu jashëqelizor.

Claude Bernard - ambienti i brendshëm (milieu interieur) mbahet konstant përkundër ndryshimeve në ambientin e jashtëm.

Walter Canon - përdor termin homeostaza  për të përshkruar ruajtjen e gjendjes së qëndrueshme të ambientit të brendshëm.


qka eshte ambienti i brendshem cka eshte ambienti i brendshem,cka eshte homeostaza,qka eshte homeostaza,qfare eshte homeostaza,homeostaza shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat