Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka bën Skifteri kur ti mbush dyzet vjet ?Çka bën Skifteri kur ti mbush dyzet vjet ?

Skifteri mund të jetojë deri në 70 vite, por për të arritur këtë moshë i duhet të marrë një vendim shumë të vështirë, çfarë duhet të bëjë ?
- Kur të arrin moshën dyzet vjeçare, thonjtë e humbin fleksibilitetin e tyre dhe kështu i vështirësohet kapja e gjahut, gjë që është burim kryesor i të ushqyerit të Skifterit.
- Sqepi që ishte i fort dhe i mbrehet deri në këtë moshë, pas kësaj moshe, i sforcohet dhe i bëhet i rënd.
- Po ashtu, për shkak të moshës së shtyre edhe krahët edhe puplat i rëndohen gjë që ia vështirëson dukshëm mundësin e fluturimit.
Kjo gjendje e vë Skifterin në një situatë mjaftë të vështirë, atij i duhet ose të i dorëzohet jetës dhe të pres derisa ti vije vdekja, ose i duhet të vendos për të jetuar. E që për këtë i duhet të tejkalojë një proces mjaftë të vështirë që zgjatë diku rreth 150 ditë, çka duhet të bëjë ??
- Procesi kërkon që Skifteri të fluturoje lart në majë të malit dhe që atje të ndërtoje folenë.
- Pastaj, i duhet që sqepin e tij të sforcuar ta thyej duke e goditur atë për ndonjë shkëmb.
- Pas thyerjes së sqepit i duhet të pres derisa ai të ri-rritet, e mandej të vazhdoje me thyerjen e thonjve.
- Pas thyerjes së thonjve, Skifteri pret derisa thonjtë të i ri-rriten për ta vazhduar procesin me shkuljen e puplave.
- Pas pesë muaj të vuajtjes, sa edhe zgjatë i tërë ky proces, Skifteri i rikthehet fluturimit dhe ndihet sikur të kishte lindur përsëri.
Kështu ai do të mund të jetojë edhe për rreth 30 vite të tjera.


Çka bën Skifteri kur ti mbush dyzet vjet ?

Skifteri mund të jetojë deri në 70 vite, por për të arritur këtë moshë i duhet të marrë një vendim shumë të vështirë, çfarë duhet të bëjë ?
- Kur të arrin moshën dyzet vjeçare, thonjtë e humbin fleksibilitetin e tyre dhe kështu i vështirësohet kapja e gjahut, gjë që është burim kryesor i të ushqyerit të Skifterit.
- Sqepi që ishte i fort dhe i mbrehet deri në këtë moshë, pas kësaj moshe, i sforcohet dhe i bëhet i rënd.
- Po ashtu, për shkak të moshës së shtyre edhe krahët edhe puplat i rëndohen gjë që ia vështirëson dukshëm mundësin e fluturimit.
Kjo gjendje e vë Skifterin në një situatë mjaftë të vështirë, atij i duhet ose të i dorëzohet jetës dhe të pres derisa ti vije vdekja, ose i duhet të vendos për të jetuar. E që për këtë i duhet të tejkalojë një proces mjaftë të vështirë që zgjatë diku rreth 150 ditë, çka duhet të bëjë ??
- Procesi kërkon që Skifteri të fluturoje lart në majë të malit dhe që atje të ndërtoje folenë.
- Pastaj, i duhet që sqepin e tij të sforcuar ta thyej duke e goditur atë për ndonjë shkëmb.
- Pas thyerjes së sqepit i duhet të pres derisa ai të ri-rritet, e mandej të vazhdoje me thyerjen e thonjve.
- Pas thyerjes së thonjve, Skifteri pret derisa thonjtë të i ri-rriten për ta vazhduar procesin me shkuljen e puplave.
- Pas pesë muaj të vuajtjes, sa edhe zgjatë i tërë ky proces, Skifteri i rikthehet fluturimit dhe ndihet sikur të kishte lindur përsëri.
Kështu ai do të mund të jetojë edhe për rreth 30 vite të tjera.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat