Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilët janë faktorët të cilët duhet të mbahen në kufinjë normal në ambientin e brendshëm ?


Faktorët të cilët duhet të mbahen në kufinjë normal në ambientin e brendshëm janë:

•presioni parcial i O2 dhë CO2
•presioni osmotik
•koncentrimi i glukozës dhe materieve te tjera energjetike
•jonet e H, K, Na, Ca, Mg
•temperatura

Faktorët të cilët duhet të mbahen në kufinjë normal në ambientin e brendshëm janë:

•presioni parcial i O2 dhë CO2
•presioni osmotik
•koncentrimi i glukozës dhe materieve te tjera energjetike
•jonet e H, K, Na, Ca, Mg
•temperatura
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat