Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë komponentat e mekanizmave kontrollues të homeostazës ?


Cilat janë komponentat e mekanizmave kontrollues të homeostazës ?

Komponentat e mekanizmave kontrollues të homeostazës janë:– Variabla – komponentë e cila mund të kontrollohet
 
– Senzori – monitoron ambientin dhe reagon në ngacmime
 
–Qendra kontrolluese – përcakton set pointin në të  cilin organizmi tenton të ruan një variabël
 
–Efektori – siguron mënyrën me të cilën organizmi do  të përgjigjet në ndikim të ngacmimit

Cilat janë komponentat e mekanizmave kontrollues të homeostazës ?

Komponentat e mekanizmave kontrollues të homeostazës janë:– Variabla – komponentë e cila mund të kontrollohet
 
– Senzori – monitoron ambientin dhe reagon në ngacmime
 
–Qendra kontrolluese – përcakton set pointin në të  cilin organizmi tenton të ruan një variabël
 
–Efektori – siguron mënyrën me të cilën organizmi do  të përgjigjet në ndikim të ngacmimit
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat