Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë indikacionet për trakeostomi ?

Indikacionet kryesore për trakeostomi janë:

- obstrukcioni i rrugëve të sipërme të frymarrjes, i cili pamundëson frymarrjen dhe
rrezikon jetën e të sëmurit (lëndimi apo edema e laringut, paraliza e kordave të zërit, lëndimi i nofullës dhe gjuhës etj.),

- grumbullimi i sekretit në rrugët e frymarrjes te të sëmurët komatoz me refleks të dobësuar të kollitjes,

- nevoja për ventilim mekanik të mushkërive për një kohë të gjatë.
Indikacionet kryesore për trakeostomi janë:

- obstrukcioni i rrugëve të sipërme të frymarrjes, i cili pamundëson frymarrjen dhe
rrezikon jetën e të sëmurit (lëndimi apo edema e laringut, paraliza e kordave të zërit, lëndimi i nofullës dhe gjuhës etj.),

- grumbullimi i sekretit në rrugët e frymarrjes te të sëmurët komatoz me refleks të dobësuar të kollitjes,

- nevoja për ventilim mekanik të mushkërive për një kohë të gjatë.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat