Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë fazat e proçesit të koagulimit ?


Fazat e proçesit të koagulimit janë:

a)formimi i tromboplastinës aktive, e cila përbëhet nga tromboplastina e gjakut dhe të indit.

b)Shëndrrimi i protrombinës në trombin.

c)Nën ndikimin e trombinës fibrinogjeni shëndrrohet në fibrin, dmth formohet mpiksja e gjakut

(koagulimi).

d)Retrakcioni i koagulimit në të cilin marrin pjesë trombocitet.

Fazat e proçesit të koagulimit janë:

a)formimi i tromboplastinës aktive, e cila përbëhet nga tromboplastina e gjakut dhe të indit.

b)Shëndrrimi i protrombinës në trombin.

c)Nën ndikimin e trombinës fibrinogjeni shëndrrohet në fibrin, dmth formohet mpiksja e gjakut

(koagulimi).

d)Retrakcioni i koagulimit në të cilin marrin pjesë trombocitet.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat