Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Dëshmori


Dëshmori
(Ali Beqës, Laç-Kotlinë Kaçanik-Dëshmor i kombit)

Poezia ime s'u shoqërua me foton e tij
Kërkova në fshatin e lindjes
Kërkova shtëpi në shtëpi
Po më thanës'doli në foto kurrë
As batalioni ku shkoi s'kish fotografi
Ishte luftë, por kur u vra
nën shkëmbin e ndezur zjarr
U ndodh në luftë një këngëtar
E këndoi këngën
''Lule djemtë e nënave''
Poezinë time për dëshmorin
Ali Beqa
Gazeta e nxorri pa foto
po unë në vend të fotografisë
vendosa një trëndafilë të kuq
dhe ndjeva ngrohtësinë e ëndërrave tona
Lirinë

Faton Bislimi , shkruar në tetor 1999 Kaçanik

Poezi nga Faton Bislimi,poezi Faton Bislimi,poezi shqip nga Faton Bislimi

Dëshmori
(Ali Beqës, Laç-Kotlinë Kaçanik-Dëshmor i kombit)

Poezia ime s'u shoqërua me foton e tij
Kërkova në fshatin e lindjes
Kërkova shtëpi në shtëpi
Po më thanës'doli në foto kurrë
As batalioni ku shkoi s'kish fotografi
Ishte luftë, por kur u vra
nën shkëmbin e ndezur zjarr
U ndodh në luftë një këngëtar
E këndoi këngën
''Lule djemtë e nënave''
Poezinë time për dëshmorin
Ali Beqa
Gazeta e nxorri pa foto
po unë në vend të fotografisë
vendosa një trëndafilë të kuq
dhe ndjeva ngrohtësinë e ëndërrave tona
Lirinë

Faton Bislimi , shkruar në tetor 1999 Kaçanik

Poezi nga Faton Bislimi,poezi Faton Bislimi,poezi shqip nga Faton Bislimi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat