Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë mënyrat e trajtimit të personave me autizëm ?


Cilat janë mënyrat e trajtimit të personave me autizëm ?

Mënyrat e trajtimit të personave me autizëm janë:
- përdorimi i objekteve e jo i vizatimeve, si material stimulues;
- mësimi i përmbajtjeve të ndryshme gjuhësore;
- mësimi në mjedise të ndryshme;
- pakësimi i eholalisë, apo i përsëritjes së fjalëve të dëgjuara nga të tjerët;
- dhënia e trajtimit të drejtpërdrejt dhe intensiv;
- përqendrimi i vëmendjes në gjeneralisimë;
- mësimi i komunikimit joverbal, nëse është e domosdoshme;
- bashkëpunimi i ngushtë me ekspertët tjerë  si dhe me anëtarët e familjes.

Cilat janë mënyrat e trajtimit të personave me autizëm ?

Mënyrat e trajtimit të personave me autizëm janë:
- përdorimi i objekteve e jo i vizatimeve, si material stimulues;
- mësimi i përmbajtjeve të ndryshme gjuhësore;
- mësimi në mjedise të ndryshme;
- pakësimi i eholalisë, apo i përsëritjes së fjalëve të dëgjuara nga të tjerët;
- dhënia e trajtimit të drejtpërdrejt dhe intensiv;
- përqendrimi i vëmendjes në gjeneralisimë;
- mësimi i komunikimit joverbal, nëse është e domosdoshme;
- bashkëpunimi i ngushtë me ekspertët tjerë  si dhe me anëtarët e familjes.
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi