Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është bronkiti kronik ?


Çka është bronkiti kronik ?
Bronkiti kronik është një pezmatim i kanaleve të frymëmarrjes që manifestohet me sekretim të shprehur të mukusit dhe i sëmuri ka kollë me këlbazë të shumtën e diteve së paku 3 muaj në vit gjatë dy viteve me radhë.
Bronkiti kronik përkufizohet si prodhim gëlbaze në shumicën e ditëve për të paktën 3 muaj, për të paktën 2 vjet njëri pas tjetrit.

Simptomet e bronkitit kronik janë: hipoksia, hiperventilimi, pakësimi i tingujve mushkërorë.

Hipoksia është më e theksuar por dallim me emfizemën.

Hipertensioni pulmonar, zmadhim i ventrikulit të djathtë, fryrje e venave të qafës, hepatomegali.

Diagnoza e bronkitit kronik: vendoset klinikisht, konfirmohet me biopsi; në biopsi shihet rritje e indeksit Reid (shtresa e gjendrave zë të paktën gjysmën e trashësisë të murit bronkial).
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,bronkiti kronik,bronkit kronik,bronkitet kronike,bronkit kronik 
 
Çka është bronkiti kronik ?
Bronkiti kronik është një pezmatim i kanaleve të frymëmarrjes që manifestohet me sekretim të shprehur të mukusit dhe i sëmuri ka kollë me këlbazë të shumtën e diteve së paku 3 muaj në vit gjatë dy viteve me radhë.
Bronkiti kronik përkufizohet si prodhim gëlbaze në shumicën e ditëve për të paktën 3 muaj, për të paktën 2 vjet njëri pas tjetrit.

Simptomet e bronkitit kronik janë: hipoksia, hiperventilimi, pakësimi i tingujve mushkërorë.

Hipoksia është më e theksuar por dallim me emfizemën.

Hipertensioni pulmonar, zmadhim i ventrikulit të djathtë, fryrje e venave të qafës, hepatomegali.

Diagnoza e bronkitit kronik: vendoset klinikisht, konfirmohet me biopsi; në biopsi shihet rritje e indeksit Reid (shtresa e gjendrave zë të paktën gjysmën e trashësisë të murit bronkial).
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,bronkiti kronik,bronkit kronik,bronkitet kronike,bronkit kronik 
 loading...

Related Posts :Namazi

Syzat