Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Cilat janë pikat e dëgjimit më të mirë të zemrës ?
Cilat janë pikat e dëgjimit më të mirë të zemrës ?
Pikat e dëgjimit më të mirë të zemrës janë: valvula mitrale (ose vrima e saj)-maja e zemrës; valvula semilunare të arteries pulmonare(ose vrima e saj)-intervali i dytë ndërbrinjor në anën e majtë të sternumit; valvula semilunare e aortës (ose vrima e aortës)-intervalii dytë ndërbrinjor në anën e djathtë të sternumit dhe intervali i tretë ndërbrinjor në anën e majtë të sternumit (pika e Erbit) dhe valvula trikuspidale(ose vrima e saj) trupi i sternumit(pjesa e poshtme).
pikat e degjimit te zemres zemra dhe auskultimi i saj,pikat auskultuese,ku askultohet zemra,

Cilat janë pikat e dëgjimit më të mirë të zemrës ?
Pikat e dëgjimit më të mirë të zemrës janë: valvula mitrale (ose vrima e saj)-maja e zemrës; valvula semilunare të arteries pulmonare(ose vrima e saj)-intervali i dytë ndërbrinjor në anën e majtë të sternumit; valvula semilunare e aortës (ose vrima e aortës)-intervalii dytë ndërbrinjor në anën e djathtë të sternumit dhe intervali i tretë ndërbrinjor në anën e majtë të sternumit (pika e Erbit) dhe valvula trikuspidale(ose vrima e saj) trupi i sternumit(pjesa e poshtme).
pikat e degjimit te zemres zemra dhe auskultimi i saj,pikat auskultuese,ku askultohet zemra,


loading...

Related Posts :Syzat

Namazi