Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Si quhet autori i Abetares së parë në gjuhën shqipe? ~ Rapitful Shqip

Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Si quhet autori i Abetares së parë në gjuhën shqipe?

Autor i parë i Abetares në shqip ishte Naum Veqilharxhi. 

Veqilharxhi u lind në vitin 1767 në një fshat afër qytetit të njohur të Voskopojes.

 Ishte ideologu i parë i Rilindjes sonë, një mendimtar e iluminist i njohur. 

Si veprimtar i shkollës shqipe thoshte se vetëm mësimi i shqipes dhe ngritja e kulturës mund ta qonin atdheun në mesin e vendeve të qytetëruara .

kush e shkroi abetaren shqipe,abetarja e pare shqipe, kur lindi Veqilharxhi, kush e shkroi abetaren shqipe
       
   
Lexo edhe:
Scoop.it
  •