Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Kush janë ilirët?

Ilirët janë paraardhësit e shqiptarëve.

 Ilirët janë ndër banorët më të lashtë të Gadishullit Ballkanik. 

Ata janë autoktonë.

 Kulturën, gjuhën dhe tiparet antropologjike ilirët i formuan në vendin e tyre, në pjesën perëndimore të Gadishullit, aty ku shkrimtarët antikë i përmendin në veprat e tyre.

 Trevat e shtrirjes së popullsisë ilire janë mjaft të gjera; ato përfshijnë të gjithë pjesën perëndimore të Gadishullit të Ballkanit, që nga degët e Danubit, lumenjtë Sava e Drava, në veri, e deri te Gjiri i Ambrakisë (Prevezë) në jug, kurse në lindje deri në Vardar.

kush ishin iliret,kush jane iliret,cfare jane iliret,iliret,te dhena,
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie