Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Kur dhe ku u hap shkolla e parë shqipe?

Shkolla e parë shqipe u hap më 7 mars 1887 në Korçë. 

Në këtë shkollë punuan me përkushtim mësuesit e parë shqiptarë: Pandeli Sotiri, Petro Nini Luarasi, Naçi Nuçi, Thoma Avrami, dhe të tjerë. 

Shkolla shqipe punoi 15 vjet me rradhë dhe pastaj perandoria Osmane e mbylli, por në këto 15 vjet u shkolluan shumë nxënës të cilët pastaj jo vetëm se u bënë pishtarë të arsimit, por edhe luftëtarë të flaktë për lirinë e Shqipërisë. 

Prandaj 7 marsin e kujtojmë me respekt të thellë për këta mësues të parë shqiptarë që na lanë testament gjuhën shqipe. 


Këtë respekt e kemi dhe duhet ta kemi edhe në të ardhmen për mësuesit që sot e mbajnë gjallë gjuhën edhe në diasporë.

kur u hap shkolla e pare shqipe,kur filloi shkolla e pare shqipe,ne cilin vend u hap shkolla e pare shqipe,shkolle e pare shqipe,cilet ishin mesuesit e pare,te shkolles shqipe, sa vjet punoi shkolla e pare shqipe, data e shkolles se pare shqipe, ne cilin vit u hap shkolla e pare shqipe

Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie