Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Epidemiologjia e Hepatitit A

Mënyra e transmetimit është e lidhur me patogjenezën dhe karakteristikat fizike të virusit.

VHA nxirret me fekale për rreth një muaji ( afersisht 2 javë para fillimit të shenjave). 

Viremia ështe tranzitore dhe rrjedhimisht gjaku është infektues për një periudhë relativisht të shkurter kohore prandaj edhe ekziston mundesia e transmetimit te hepatitit A me ane te gjakut.

Ndotja e ujit dhe e produkteve tjera ushqimore me VHA (ndotje fekale) përbenë një rrezik dhe është rruga kryesore e përhapjes së infeksionit, madje edhe në formë epidemish, nga ky virus.

Shkalla e përhapjes së infeksionit të hepatit A mund të vlerësohet nëpermjet te përcaktimit të antitrupave anti VHA ne popullaten e shendoshë.

Lexo më shumë:  Hepatiti A 

hepatiti A epidemiologjia,epidemiologji hepatiti A, viral A, si transmetohet, si nxirret,rruga e infeksionit,rruga e perhapjes, cila eshte rruga e transmetimit te hepatitit A, antitrupat te hepatiti A 
Mënyra e transmetimit është e lidhur me patogjenezën dhe karakteristikat fizike të virusit.

VHA nxirret me fekale për rreth një muaji ( afersisht 2 javë para fillimit të shenjave). 

Viremia ështe tranzitore dhe rrjedhimisht gjaku është infektues për një periudhë relativisht të shkurter kohore prandaj edhe ekziston mundesia e transmetimit te hepatitit A me ane te gjakut.

Ndotja e ujit dhe e produkteve tjera ushqimore me VHA (ndotje fekale) përbenë një rrezik dhe është rruga kryesore e përhapjes së infeksionit, madje edhe në formë epidemish, nga ky virus.

Shkalla e përhapjes së infeksionit të hepatit A mund të vlerësohet nëpermjet te përcaktimit të antitrupave anti VHA ne popullaten e shendoshë.

Lexo më shumë:  Hepatiti A 

hepatiti A epidemiologjia,epidemiologji hepatiti A, viral A, si transmetohet, si nxirret,rruga e infeksionit,rruga e perhapjes, cila eshte rruga e transmetimit te hepatitit A, antitrupat te hepatiti A 
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi