Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është Përceptimi ?

1. Pasqyrimi në tërësi i anës së jashtme të sendeve ose të dukurive në vetëdijen e njeriut, që bëhet me anë të organeve të shqisave nga veprimi i drejtpërdrejtë mbi to i këtyre sendeve ose dukurive dhe që përmban në vetvete edhe përvojën e atij që percepton, formë e njohjes shqisore të realitetit objektiv. Perceptimi i vërtetë (i
gënjeshtërt). Perceptim i sendeve (i dukurive, i botës). Perceptimi me veshë (me sy). Ndijimi e perceptimi. Veçoritë e perceptimit. Bazat fiziologjike të perceptimit. Aftësia e perceptimit.
 
2. libr. Mënyra se si dikush e kap a e kupton diçka.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,perceptimi,perceptimi,perceptim,perceptimet,përceptimi, përceptimet,përceptim

loading...
1. Pasqyrimi në tërësi i anës së jashtme të sendeve ose të dukurive në vetëdijen e njeriut, që bëhet me anë të organeve të shqisave nga veprimi i drejtpërdrejtë mbi to i këtyre sendeve ose dukurive dhe që përmban në vetvete edhe përvojën e atij që percepton, formë e njohjes shqisore të realitetit objektiv. Perceptimi i vërtetë (i
gënjeshtërt). Perceptim i sendeve (i dukurive, i botës). Perceptimi me veshë (me sy). Ndijimi e perceptimi. Veçoritë e perceptimit. Bazat fiziologjike të perceptimit. Aftësia e perceptimit.
 
2. libr. Mënyra se si dikush e kap a e kupton diçka.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,perceptimi,perceptimi,perceptim,perceptimet,përceptimi, përceptimet,përceptim

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat