Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është eritroblastoza fetale ?

Eritroblastoza fetale është shtimi i eritroblasteve (eritrociteve të papjekura dhe me bërthamë) në gjakun e porsalindurve, që shoqërohet me krijimin e vatrave të hematopoezës ekstramedulare në organ të ndryshme, sidomos në hepar. 
 
Ajo zhvillohet në kuadrin e sëmundjeve hemolitike të të porsalindurëve, e cila  në të vërtetë është pasojë e mospërputhjes së  faktorit Rh ndërmjet gjakut të fëmijës dhe atij të nënës. 
 
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,eritroblastoza fetale,eritroblastoze fetale, klinika,manifestimi,shkaku,pasqyra klinike, pse zhvillohet,si zhvillohet,mjekesi
 
loading...
Eritroblastoza fetale është shtimi i eritroblasteve (eritrociteve të papjekura dhe me bërthamë) në gjakun e porsalindurve, që shoqërohet me krijimin e vatrave të hematopoezës ekstramedulare në organ të ndryshme, sidomos në hepar. 
 
Ajo zhvillohet në kuadrin e sëmundjeve hemolitike të të porsalindurëve, e cila  në të vërtetë është pasojë e mospërputhjes së  faktorit Rh ndërmjet gjakut të fëmijës dhe atij të nënës. 
 
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,eritroblastoza fetale,eritroblastoze fetale, klinika,manifestimi,shkaku,pasqyra klinike, pse zhvillohet,si zhvillohet,mjekesi
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat