Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është dermografizimi ?

Kjo është një metodë që aplikohet më së shpeshti në dermatologji dhe është shumë e rëndësishme te personat labilë neurovegjetativ. 

Ka një aplikim të thjeshtë me një gjësend (laps, shpatull, shkop) me të cilin bëjmë lëvizje në lëkurën e shëndoshë. 

Së shpejti në atë vend shfaqet një eritemë ose ndryshim urtikariel dhe ky është:
Dermografizimi i kuq-rubra,

Dermografizëm i bardhë-alba në rast se ndryshimet shfaqen me ngjyrë të bardhë.

Këto janë si pasojë e reaksioneve vazomotore.

Reaksioni i trefishtë i Leëis-it është si pasojë e shtypjes së fortë:
a)  dermografizimi i  kuq- dilatimi i kapilarëve i shkaktuar nga histamina,
b) rrethi hallo i kuq është si pasojë e acetilkolinës dhe dilatimit të arteriolave,
c) urticaria factitia, e cila përcillet me kruarje, është pasojë e zmadhimit të lëshuarjes së enëve të gjakut.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,dermografizimi,dermografizim

Kjo është një metodë që aplikohet më së shpeshti në dermatologji dhe është shumë e rëndësishme te personat labilë neurovegjetativ. 

Ka një aplikim të thjeshtë me një gjësend (laps, shpatull, shkop) me të cilin bëjmë lëvizje në lëkurën e shëndoshë. 

Së shpejti në atë vend shfaqet një eritemë ose ndryshim urtikariel dhe ky është:
Dermografizimi i kuq-rubra,

Dermografizëm i bardhë-alba në rast se ndryshimet shfaqen me ngjyrë të bardhë.

Këto janë si pasojë e reaksioneve vazomotore.

Reaksioni i trefishtë i Leëis-it është si pasojë e shtypjes së fortë:
a)  dermografizimi i  kuq- dilatimi i kapilarëve i shkaktuar nga histamina,
b) rrethi hallo i kuq është si pasojë e acetilkolinës dhe dilatimit të arteriolave,
c) urticaria factitia, e cila përcillet me kruarje, është pasojë e zmadhimit të lëshuarjes së enëve të gjakut.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,dermografizimi,dermografizim

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat