Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Cilat janë fiset kryesore ilire?

Fiset kryesore ilire janë dardanët, ardianët, taulantët, epirotët, albanët, enkelejtë etj. 

DARDANËT ishin fisi më i madh ilir dhe shtriheshin në Ballkanin Qendror, kryesisht në Kosovën e sotme. 

ARDIANËT: Fillimisht shtriheshin rreth gjirit të Rizonit dhe të lumit Neretva, kryeqendër kishin Shkodrën,

TAULANTËT: Banonin në zonën e Adriatikut, që nga lumi Vjosa, deri në prapatokën e Dyrrahut, 

EPIROTETshtriheshin nga lumi Vjosa deri në gjirin e Ambrakisë dhe nga deti Jon deri në malet Pindit. 

ALBANËT: Banonin në prapatokën e qytetit të Dyrrahut. Kryeqendra e tyre ishte Albanopoli (Zgërdheshi i Krujës). Fisi i albanëve i dha emrin e vet shqiptarëve, 

ENKELEJTË: Banonin në krahinat përreth liqenit të Ohrit.
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie