Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poezia-Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm -koment,kritikë,analizë letrare

Poezi , shpreh botën intime të Naimit.

Poeti në këtë rast na paraqitet si përceptues dhe vështrues romantik i bukurisë femërore.Këtë bukuri që ai e quan hyjnore e shpreh me metaforat si (sytë-yje,balli-hënë, faqet, flokët-dritë qiejsh).

Poeti nuk flet për dashuri të përjetuar.

Poezia mbyllet me një reminishencë filozofike se ,,ska asgjë të përjetshme , se bukuria dhe djalëria vjen e shkon dhe ndërrohen gjërat‟‟.

Bukuria sipas Naimit është kategori estetike dhe shfaqje hyjnore.

Bukuria hyjnore te femra shfaqet më plastike dhe e mbuluar vetëm nga bukuria.

Gjërat që Naimi përcepton janë : gusha , kraharori , sytë , balli , pulpat , llërët , qëpallat , këmbët , duart dhe ato i paramendon si të veçantat e të përgjithshmes.

Sipas tij nga bukuria lind dashuria kurse dashuria nuk mund të ekzistojë pa qenë bukuria.

Bukurinë Naimi e shfaq në dy rrafshe në atë 1)hyjnor apo filozofik dhe 2)tokësor apo njerëzor. 


Poezia-Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm -koment,kritikë,analizë letrare,Naim Frasheri komente per poezite,Naim Frasheri komente per poezi,poezia e Naim Frasheri komente per poezite,Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm analize,analiza Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm,poezia Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm 
Poezi , shpreh botën intime të Naimit.

Poeti në këtë rast na paraqitet si përceptues dhe vështrues romantik i bukurisë femërore.Këtë bukuri që ai e quan hyjnore e shpreh me metaforat si (sytë-yje,balli-hënë, faqet, flokët-dritë qiejsh).

Poeti nuk flet për dashuri të përjetuar.

Poezia mbyllet me një reminishencë filozofike se ,,ska asgjë të përjetshme , se bukuria dhe djalëria vjen e shkon dhe ndërrohen gjërat‟‟.

Bukuria sipas Naimit është kategori estetike dhe shfaqje hyjnore.

Bukuria hyjnore te femra shfaqet më plastike dhe e mbuluar vetëm nga bukuria.

Gjërat që Naimi përcepton janë : gusha , kraharori , sytë , balli , pulpat , llërët , qëpallat , këmbët , duart dhe ato i paramendon si të veçantat e të përgjithshmes.

Sipas tij nga bukuria lind dashuria kurse dashuria nuk mund të ekzistojë pa qenë bukuria.

Bukurinë Naimi e shfaq në dy rrafshe në atë 1)hyjnor apo filozofik dhe 2)tokësor apo njerëzor. 


Poezia-Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm -koment,kritikë,analizë letrare,Naim Frasheri komente per poezite,Naim Frasheri komente per poezi,poezia e Naim Frasheri komente per poezite,Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm analize,analiza Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm,poezia Vasha nazemadhe dhe me të ecur të këndshëm 
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi