Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Ndre Mjeda-Biografia

Lindi:1886,Shkodër.

Familje: të varfër.

Shkollimi: shkollë fetare-Shkodër,pastaj1899 ndoqi kurs pedagogjik-Valenci dhe Kraljevicë. 1884-47- studion Fakultetin Filozofik -Romë dhe teologjinë në degën e Krakovit.

1902-themelon shoqërinë "Agimi"

Merrë pjesë në kongresin e Orientalistëve - Romë. 1908- pjesëmarrës në Kongresin e Manastirit. 1916-anëtar i Komisionit letrarë - Shkodër.

Punoi : 1920-24 deputet i Parlamentit të Shqipërisë,1930 - professor i shqipes në Shkodër. 


Vdes: 1937,Shkodër. 

Ndre Mjeda-Biografia,Ndre Mjeda jeta,Ndre Mjeda biografia,Biografi Ndre Mjeda
Lindi:1886,Shkodër.

Familje: të varfër.

Shkollimi: shkollë fetare-Shkodër,pastaj1899 ndoqi kurs pedagogjik-Valenci dhe Kraljevicë. 1884-47- studion Fakultetin Filozofik -Romë dhe teologjinë në degën e Krakovit.

1902-themelon shoqërinë "Agimi"

Merrë pjesë në kongresin e Orientalistëve - Romë. 1908- pjesëmarrës në Kongresin e Manastirit. 1916-anëtar i Komisionit letrarë - Shkodër.

Punoi : 1920-24 deputet i Parlamentit të Shqipërisë,1930 - professor i shqipes në Shkodër. 


Vdes: 1937,Shkodër. 

Ndre Mjeda-Biografia,Ndre Mjeda jeta,Ndre Mjeda biografia,Biografi Ndre Mjeda
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat