Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Merrni njoftime per postimet e reja

Vitaminat dhe rëndësia e tyre• Vitamina A nevojitet për të parit dhe epitelizim të indeve
 
• B1 Thiamina dhe B2 Riboflavina për metabolizëm dhe lirim të energjisë.

B3 niacina nevojshme p
ër indet dhe okigjenimin e tyre
 
• B6 për metabolizmin e proteinave, sistemin nervor dhe rregulimin e hormoneve
 
• B12 për absorbimin e vit B6

• Acidi Folik eshte i nevojshem per eritrocitet dhe leukocitet.E nevojshme gjate shtatezanise.

 
• Vitamina C –indet lidhore dhe shërimi i plagëve 

vitaminat shqip,vitamina,vitamine,roli i vitaminave,vitaminat dhe roli i tyre,vitamina shqip
Ruaje këtë faqe

Arkiva e postimeve

Na ndiqni me email për postimet e reja

Analiza, Referate, Vjersha dhe Poezi si dhe Thënie