Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Karrotat dhe Shëndeti


Prerja tërthore e karrotave ka formën e syrit të njeriut. Bebëza e syrit, irisi dhe të gjitha linjat që gjenden në pamjen e syrit shihen edhe në prerjen tërthore të karrotës.
 
Shkencërishte është vertetuar se përbërësi më i rëndësishem i karrotave është Provitamina ''A'' perkatësishtë Betakaroteni i cili me ndihmën e yndyrërave në organizmin tonë shëndrrohet në Vitamin ''A'' dhe vepron në vende të ndryshme si vitaminë. Vitamina ''A'' është e njohur si vitaminë e syrit sepse ndihmon në lehtësimin e vështirësive në të pamur, ndezjen e syrit, verbërine e natës, dhe lodhjen e syve pas shikimit të gjatë në dritë të fuqishme.

Pra, "E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?"
(Kur'ani Fisnik Surja Rrahman)


Prerja tërthore e karrotave ka formën e syrit të njeriut. Bebëza e syrit, irisi dhe të gjitha linjat që gjenden në pamjen e syrit shihen edhe në prerjen tërthore të karrotës.
 
Shkencërishte është vertetuar se përbërësi më i rëndësishem i karrotave është Provitamina ''A'' perkatësishtë Betakaroteni i cili me ndihmën e yndyrërave në organizmin tonë shëndrrohet në Vitamin ''A'' dhe vepron në vende të ndryshme si vitaminë. Vitamina ''A'' është e njohur si vitaminë e syrit sepse ndihmon në lehtësimin e vështirësive në të pamur, ndezjen e syrit, verbërine e natës, dhe lodhjen e syve pas shikimit të gjatë në dritë të fuqishme.

Pra, "E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?"
(Kur'ani Fisnik Surja Rrahman)

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat