Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Diabeti tipi II apo sëmundja e sheqerit tipi 2

Diabeti tipi II është shumë më i zakonshëm se diabeti tipi I, dhe quhet shpesh "insulin rezistues".

Në rastet e diabetit Tipi II, trupi prodhon insulinë, por insulina që ai prodhon nuk mund të lidhet siç duhet me yndyrën dhe muskujt për të lejuar glukozën në brendësi të qelizave që të prodhojë energji. 

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), një sulm epidemik i diabetit tipi II po ndodh nëpër botë. 

Rastet e diabetit Tipi II janë rritur për shkak të faktorëve të tillë si dieta e varfër, trashja, mënyra e jetesës, etj.


diabeti tip 2,diabeti tipi 2,semundja e sheqerit tip 2,semundja e sheqerit tipi 2,sheqeri tip 2,sheqer tip 2

Diabeti tipi II është shumë më i zakonshëm se diabeti tipi I, dhe quhet shpesh "insulin rezistues".

Në rastet e diabetit Tipi II, trupi prodhon insulinë, por insulina që ai prodhon nuk mund të lidhet siç duhet me yndyrën dhe muskujt për të lejuar glukozën në brendësi të qelizave që të prodhojë energji. 

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), një sulm epidemik i diabetit tipi II po ndodh nëpër botë. 

Rastet e diabetit Tipi II janë rritur për shkak të faktorëve të tillë si dieta e varfër, trashja, mënyra e jetesës, etj.


diabeti tip 2,diabeti tipi 2,semundja e sheqerit tip 2,semundja e sheqerit tipi 2,sheqeri tip 2,sheqer tip 2

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat