Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Çka është Teoria e Kërkimit? ~ Rapitful Shqip

Takvimi 2016 I Autoshkolla I Ese I Analiza I Vjersha I Lojra I Blej I Mëso Gjermanisht I Mëso shqip I

Na ndiqni me email - Follow by Email - Merr njoftime për postimet e reja

Çka është Teoria e Kërkimit?

Teoria e Kërkimit – është teoria e re që merret me analizimin e Dis-Ekuilibrit, ku në themel të kësaj teorie qëndron informacioni jo i plotë që ka në bazë paaftësinë e agjendtëve ekonomik për të parashkuar saktë prodhimin e të mirave nga njëra anë dhe kërkesën për këto të mira nga ana tjetër.

Pra informacionet jo të plota bëjnë që subjektet ekonomike të perfeksionojnë parashikimin për çmimet dhe sasitë për të cilat tregu shkon në ekuilibër.
       
   
Lexo edhe:
Scoop.it
  •