Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

ANDON ZAKO ÇAJUPI-biografia

Lindi: 1866,Sheper të Zagorisë,Gjirokastër. Familje: fshatare.

Shkollimi: fillor në shkollë greke, të mesmen në kolegj fetar- Aleksandri,pastaj studimet fakultetin e drejtësisë-Gjenevë.

1893-kthehet në Kavallë,pastaj shkon në Egjipt.

1898-u paraqit në gazetën "Shqipëria"-Bukuresht ku trajton çështjen e alfabetit të përbashkët për shqiptarët.

1919- shkruan memorandum te shoqëria shqiptare "Misiri" drejtuar Konferencës Paqësore të Versajës.

Po atë vitë i vdes e ëma dhe i biri,Stefani, që ia prishë disponimin me çka tërhiqet nga jeta politike.

1928-formon shoqërinë "Shoqëria e miqve". 


Vdes:1930,Helipolis,Kajro. 

ANDON ZAKO ÇAJUPI-biografia,Andon Zako Çajupi jeta,Jeta Çajupi,Cajupi biografia,Biografia Cajupi,Cajupi Biografia 
Lindi: 1866,Sheper të Zagorisë,Gjirokastër. Familje: fshatare.

Shkollimi: fillor në shkollë greke, të mesmen në kolegj fetar- Aleksandri,pastaj studimet fakultetin e drejtësisë-Gjenevë.

1893-kthehet në Kavallë,pastaj shkon në Egjipt.

1898-u paraqit në gazetën "Shqipëria"-Bukuresht ku trajton çështjen e alfabetit të përbashkët për shqiptarët.

1919- shkruan memorandum te shoqëria shqiptare "Misiri" drejtuar Konferencës Paqësore të Versajës.

Po atë vitë i vdes e ëma dhe i biri,Stefani, që ia prishë disponimin me çka tërhiqet nga jeta politike.

1928-formon shoqërinë "Shoqëria e miqve". 


Vdes:1930,Helipolis,Kajro. 

ANDON ZAKO ÇAJUPI-biografia,Andon Zako Çajupi jeta,Jeta Çajupi,Cajupi biografia,Biografia Cajupi,Cajupi Biografia 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat