Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Xhevahir Spahiu(1945 - jeton)- Biografia, Veprat dhe Çmimet


Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit. 

Ai studioi në fakultetin Histori - Filologji, dega Gjuhë-Letërsi shqipe. 

Që nga viti 1968 ka punuar si gazetar në gazetën “Zëri i Popullit”, redaktor në revistën “Nëndori”, mësues dhe libretist në Teatrin e Operës dhe Baletit në Tiranë. 

Është i nderuar me çmimin “Migjeni” dhe është fitues i çmimit të parë në konkursin e 45-vjetorit të Çlirimit të Atdheut.

 Disa nga titujt e veprave të tij janë: “Mëngjes sirenash”, Dyer dhe zemra të Hapura”, Agime shqiptare” “Zambakët e Mamicës”, “Nesër jam aty”, “Poezia Shqipe”, “Kohë e Krisur” etj.

Xhevahir Spahiu,biografia Xhevahir Spahiu,Veprat Xhevahir Spahiu,ku lindi Xhevahir Spahiu, kur lindi Xhevahir Spahiu,Xhevahir Spahiu veprat,Veprat  Xhevahir Spahiu, Biografia e Xhevahir Spahiut

Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit. 

Ai studioi në fakultetin Histori - Filologji, dega Gjuhë-Letërsi shqipe. 

Që nga viti 1968 ka punuar si gazetar në gazetën “Zëri i Popullit”, redaktor në revistën “Nëndori”, mësues dhe libretist në Teatrin e Operës dhe Baletit në Tiranë. 

Është i nderuar me çmimin “Migjeni” dhe është fitues i çmimit të parë në konkursin e 45-vjetorit të Çlirimit të Atdheut.

 Disa nga titujt e veprave të tij janë: “Mëngjes sirenash”, Dyer dhe zemra të Hapura”, Agime shqiptare” “Zambakët e Mamicës”, “Nesër jam aty”, “Poezia Shqipe”, “Kohë e Krisur” etj.

Xhevahir Spahiu,biografia Xhevahir Spahiu,Veprat Xhevahir Spahiu,ku lindi Xhevahir Spahiu, kur lindi Xhevahir Spahiu,Xhevahir Spahiu veprat,Veprat  Xhevahir Spahiu, Biografia e Xhevahir Spahiut
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat