Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Vjetërsia e gjuhës shqipe

Gjuha shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane. 

Ajo formon një degë të veçantë në këtë familje gjuhësore.
 
Ka disa mendime për prejardhjen e gjuhës shqipe, por është vërtetuar që gjuha shqipe rrjedh nga dialekti jugor i ilirishtes, ndërsa shqiptarët janë pasardhës të ilirëve.

Shqipja është një nga gjuhët e lashta të Ballkanit, por e dokumentuar me shkrim mjaft vonë, në shekullin XV.

vjetersia shqipe,vjetersia e gjuhes tone, historia e gjuhes shqipe,vjetersia e gjuhes shqipe,gjuha shqipe dhe vjetersia, vjetersia shqip
Gjuha shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane. 

Ajo formon një degë të veçantë në këtë familje gjuhësore.
 
Ka disa mendime për prejardhjen e gjuhës shqipe, por është vërtetuar që gjuha shqipe rrjedh nga dialekti jugor i ilirishtes, ndërsa shqiptarët janë pasardhës të ilirëve.

Shqipja është një nga gjuhët e lashta të Ballkanit, por e dokumentuar me shkrim mjaft vonë, në shekullin XV.

vjetersia shqipe,vjetersia e gjuhes tone, historia e gjuhes shqipe,vjetersia e gjuhes shqipe,gjuha shqipe dhe vjetersia, vjetersia shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat