Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Si formohet mbiemri ?

Mbiemri në gjuhën shqipe del me formën e njëjësit dhe të shumësit, në varësi të numrit të emrit që përcakton: djalë i vogël – djem të vegjël.

• Shumësi i mbiemrave të nyjshëm të gjinisë mashkullore formohet:

a) duke ndryshuar nyjën i në të: i lartë – të lartë.

• Shumësi i mbiemrave të nyjshëm të gjinisë femërore formohet:

a) duke ndryshuar nyjën e në të: e kuqe – të kuqe;

b) duke ndryshuar nyjën e në të dhe me mbaresën – a: e larë – të lara. 


qysh formohet mbiemri,mbiemri shqip,formimi i mbiemrit,mbiemri formimi,si formohet mbiemri,mbiemer shqip,shumesi i mbiemrave,mbiemrat shumes,shumesi i mbiemrave te nyjshem te gjinise femereore
Mbiemri në gjuhën shqipe del me formën e njëjësit dhe të shumësit, në varësi të numrit të emrit që përcakton: djalë i vogël – djem të vegjël.

• Shumësi i mbiemrave të nyjshëm të gjinisë mashkullore formohet:

a) duke ndryshuar nyjën i në të: i lartë – të lartë.

• Shumësi i mbiemrave të nyjshëm të gjinisë femërore formohet:

a) duke ndryshuar nyjën e në të: e kuqe – të kuqe;

b) duke ndryshuar nyjën e në të dhe me mbaresën – a: e larë – të lara. 


qysh formohet mbiemri,mbiemri shqip,formimi i mbiemrit,mbiemri formimi,si formohet mbiemri,mbiemer shqip,shumesi i mbiemrave,mbiemrat shumes,shumesi i mbiemrave te nyjshem te gjinise femereore
loading...

Related Posts :Syzat

Namazi