Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Sheqeri dhe sëmundjet

Shkalla e konsumimit të sheqerit ka arritur shkallën e 63 kg. në vit për person. Gjëja e vetme e dobishme e sheqerit është se ai është burim i energjisë për njeriun. Ai nuk ka ndikim të drejtpërdrejtë në arteriet koronare, por konsumimi i tepruar i sheqerit është shkak i mbipeshës te njeriu dhe rrit rrezikun e paraqitjes së sëmundjes së sheqerit.

Është e ditur se ka lidhej të ngushta në mes mbipeshës, sëmundjes së sheqerit dhe tensionit të lartë nga njëra anë, dhe sëmundjeve koronare nga ana tjetër.
 
Duhet t’ua tërheqim vërejtjen se biskotat e ndryshme, çokollatat dhe ëmbëlsirat janë burimet më të mëdha të sheqerit në ushqim. Hulumtuesit besojnë se një anglez mesatar në vit hanë mesatarisht 10 kg. biskota! Kurse shkencërisht është e ditur se shkaktuesi më shpeshtë i kariesit është pikërisht kjo.


Shkalla e konsumimit të sheqerit,konsumimi i sheqerit,burimi i energjise burim i energjisë për njeriun,arteria koronare, arteriet koronare, konsumimi i tepruar i sheqerit, mbipesha,rrreziku i mbipeshes, rreziku i paraqitjes së sëmundjes së sheqerit,semundja e sheqerit,sheqeri dhe semundja,diabeti,semundja e diabetit,diabeti,tensioni i larte semundjet koronare biskotat e ndryshme, çokollatat, ëmbëlsirat, burimet më të mëdha të sheqerit në ushqim,shkaktari i kariesit, tensioni i nalte, shtypja e larte e gjakut,kariesi dhe shkaktari shkaktuesi më shpeshtë i kariesit  
 
Shkalla e konsumimit të sheqerit ka arritur shkallën e 63 kg. në vit për person. Gjëja e vetme e dobishme e sheqerit është se ai është burim i energjisë për njeriun. Ai nuk ka ndikim të drejtpërdrejtë në arteriet koronare, por konsumimi i tepruar i sheqerit është shkak i mbipeshës te njeriu dhe rrit rrezikun e paraqitjes së sëmundjes së sheqerit.

Është e ditur se ka lidhej të ngushta në mes mbipeshës, sëmundjes së sheqerit dhe tensionit të lartë nga njëra anë, dhe sëmundjeve koronare nga ana tjetër.
 
Duhet t’ua tërheqim vërejtjen se biskotat e ndryshme, çokollatat dhe ëmbëlsirat janë burimet më të mëdha të sheqerit në ushqim. Hulumtuesit besojnë se një anglez mesatar në vit hanë mesatarisht 10 kg. biskota! Kurse shkencërisht është e ditur se shkaktuesi më shpeshtë i kariesit është pikërisht kjo.


Shkalla e konsumimit të sheqerit,konsumimi i sheqerit,burimi i energjise burim i energjisë për njeriun,arteria koronare, arteriet koronare, konsumimi i tepruar i sheqerit, mbipesha,rrreziku i mbipeshes, rreziku i paraqitjes së sëmundjes së sheqerit,semundja e sheqerit,sheqeri dhe semundja,diabeti,semundja e diabetit,diabeti,tensioni i larte semundjet koronare biskotat e ndryshme, çokollatat, ëmbëlsirat, burimet më të mëdha të sheqerit në ushqim,shkaktari i kariesit, tensioni i nalte, shtypja e larte e gjakut,kariesi dhe shkaktari shkaktuesi më shpeshtë i kariesit  
 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat