Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Poezia Paraja-Hasan Zyko Kamberi - Analize letrare apo komentim i poezisë

Rëndësia: është me motiv social dhe më e rëndësishmja e kësaj periudhe.
 
Personazhet: personazhet jan të shtresave të ndryshme.
 
1. feudalët (mbreti,vezirët, pashallarët, tregtarët, zejtarët)
 
2. klerikët (i pari i fesë, myftiu, myderrisi, kyrët e vaizët)
 
3.të varfërit (servilët, mundqarët, sahanlëpirësit, pakurrizorët)
 
Subjekti: flitet për veprimet, sjelljet e njerëzve që të aarijnë deri te para. Ku dy shtresat e para zhvillojnë luftë pa kompromis, ndërsa e treata veprojnë kundër ndërgjegjes, moralit, karakterit për të fituar para.
 
Qëndrimi i autorit: Shkrimtari dy grupet e para i satirizon dhe ironon ndërsa për shtresën e tretë i vjen keq për jetën e tyre.Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

poezia paraja koment i poezise,poezia paraja nga Hasan Zyko Kamberi analize letrare,analiza shqip,komentim i poezise paraja Hasan Zyko Kamberi,Poezi paraja kritike letrare,ANALIZA E POEZISË PARAJA,poezia paraja analize,analize e poezise paraja
Rëndësia: është me motiv social dhe më e rëndësishmja e kësaj periudhe.
 
Personazhet: personazhet jan të shtresave të ndryshme.
 
1. feudalët (mbreti,vezirët, pashallarët, tregtarët, zejtarët)
 
2. klerikët (i pari i fesë, myftiu, myderrisi, kyrët e vaizët)
 
3.të varfërit (servilët, mundqarët, sahanlëpirësit, pakurrizorët)
 
Subjekti: flitet për veprimet, sjelljet e njerëzve që të aarijnë deri te para. Ku dy shtresat e para zhvillojnë luftë pa kompromis, ndërsa e treata veprojnë kundër ndërgjegjes, moralit, karakterit për të fituar para.
 
Qëndrimi i autorit: Shkrimtari dy grupet e para i satirizon dhe ironon ndërsa për shtresën e tretë i vjen keq për jetën e tyre.Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

poezia paraja koment i poezise,poezia paraja nga Hasan Zyko Kamberi analize letrare,analiza shqip,komentim i poezise paraja Hasan Zyko Kamberi,Poezi paraja kritike letrare,ANALIZA E POEZISË PARAJA,poezia paraja analize,analize e poezise paraja
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat